Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Suriyelilere eğitim veriliyor
2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Şanlıurfa Hacı Bektaş Veli Ortaokulunda düzenlenen törenle başladı.
 
2013-2014 Öğretim yıl Şanlıurfa’da yeni okula başlayacak 74 bin öğrenci ve genelde 600 bin öğrenci ile öğretim yılına  başladı, Yeni öğretim başlaması nedeniyle Sırrın’da bulunan Hacı Bektaş Veli Ortaokulunda düzenlene törene Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Tugay Komutanı Tuğgeneral Selman Kömürcü, Kamu kurum amirleri öğretmen ve öğrenci velileri  katıldı.
Tören saygı duruşu ve istiklal marşı başladı, öğrencilerin günün önemi belirten konuşmaları yapıldı.Vali Güvenç sınıfları gezerek öğrencilerin hayacını baylaştı.
 
“Sınırda sıkıntı var ama tedbirleri aldık”
 
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç” Şanlıurfa sınırında sıkıntılar devam ediyor ama Milli eğitim müdürümüz müfettiş görevlendirdi sıfır noktasında 2 okulu ilçeye taşıdı alınabilecek tedbirleri alıyoruz.
Artık teknoloji gelişti Şanlıurfa’da ne kadar okul açığım varda network ortamında takip ediyor ihtiyacı olan iller sıralamasında sadece biz değiliz çoğu ilin var imkan oranında ayarlamasını yapıyorlar biz ihtiyaçlarımızı bildiriyoruz inşallah bir daha ki atanmada ihtiyaçlarımız karşılanır.
 
Suriye’li öğrenciler Akçakale, Ceylanpınar ve Harran kaplarında eğitim görüyorlar , birde Sırrın’da açtığımız eğitim merkezi var şimdi lise’ye yönelik bir hazırlığımız var bir dışarıda olanlar var tamamının kaydını tutup eğitime tutmaya tabi tutuyoruz.
 
Sırrın İlköğretim okulu Hacı Bektaş Veli Ortaokulu Oldu
 
Hacı Veli bizim büyüklerimizden çok özel bir şey değil hünkar çok değerli bir büyüğümüz mutassavuf bu mahallede Hacı Bektaş Veli ismini verdik doğal bir şey hayırlı olsun dedi”
 
Birinci yarıyıl, 24 Ocak 2014 Cuma'ya kadar sürecek. Yarıyıl tatili, 27 Ocak-7 Şubat 2014'te yapılacak.
 
İkinci dönemin ilk dersi 10 Şubat'ta görülecek. 2013-2014 eğitim-öğretim sezonu 13 Haziran'da tamamlanacak.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48