Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Suriyeliler, ucuz işçi olarak görülüyor
Ülkelerindeki iç savaşta kaçarak, Şanlıurfa’ya sığınan Suriyeli mülteci sayısı her geçen artarken, Suriyeliler kaçak yollarla çalıştırılıyor.
 
Kente yerleşen Suriyeliler, hiçbir iş güvenliği olmadan ve çok düşük ücrete çalıştırılıyor.
 
Suriye'de son üç yıldır devam eden savaştan dolayı yaklaşık 3 milyon insanın ülkesini terk ettiği belirtiliyor. Ülkelerinde kaçan Suriyelilerin birinci tercihi Türkiye olurken, Türkiye’de ise birinci tercih Şanlıurfa oluyor. Şanlıurfa'da Suriyeli sığınmacı sayısı her geçen artarken, bazı iş sahiplerinin ise mağdur olan Suriyelileri ucuza çalıştırdığı belirtiliyor. Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeli sığınmacılar bazı iş yerlerinde çok düşük ücretle ve kaçak çalıştırılıyor. Kaçak olarak çalıştırılan Suriyeli işçilerin herhangi bir can güvenliği de bulunmuyor. Savaştan kaçıp Şanlıurfa’ya yerleşen mültecilerin büyük çoğunluğu ise inşaatlarda çalıştırılıyor. İnşaatlarda can tehlikesi fazla olduğu için sosyal sağlık güvencesinin de yapılması gerekirken, inşaatlarda çalıştırılan Suriyelilerin sağlık güvencesi bulunmuyor.
 
ÇALIŞMA İZNİ ÇIKARILDIKTAN SONRA İŞE BAŞLAMALI
 
Yabancı işçi çalıştırmak isteyen iş yeri ve firmalar, ihlal ettiği kanunlarda cezaya mahkum oluyor. İş yerlerinde çalışacak yabancı işçilerin mutlaka İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'nden ikametgah izni almak zorunluluğu bulunuyor. Ülkelerinde kaçarak, kente yerleşen mültecileri çalıştıranların bu hususlara uyması gerekiyor. Hususlar dışında işçi çalıştıranlar hakkında yasal işlem yapılırken, işlem yapılmaması için hususlara uyulması gerekiyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49