Öne Çıkanlar 1 yaralı valı Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi

Bu haber kez okundu.

Suriyeliler kendi vatandaşımızı unutturdu
Suriye’de iç savaşın çıktığı ilk günden beri Türkiye Suriyeliler barındırma çalışmaları kapsamında mücadele ederken, Türkiye vatandaşları ise iş güvenliğinin olmaması sonucu hayatını kaybediyor. Muhtaç ailelere yardımlar yapılmazken, yerli vatandaşlar bu anlamda zor durumda kaldı.
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler yapılan yardımlar kapsamında Türkiye’deki birçok aile ihmal edildi. Maddi durumu iyi olmayan aileler daha da sıkıntılı bir döneme girerken, yüzlerce işçi ihmal yüzünden hayatını kaybetti. Başta maden işçileri olmak üzere, inşaat çalışanları, fabrika çalışanları ve daha birçok sektörde çalışan kişiler, iş güvenliğinin olmaması nedeniyle hayatını kaybederken, geriden yüzlerce aile çocuğunu kaybetmenin acıyla yaşamaya başladı. Kadınlar dul kalırken, yüzlerce çocuk da yetim kaldı. Türkiye’ye sığınan Suriyelilere de yardım edilmesi bir insanlık görevi ancak yerli vatandaşların ihmal edilmesi sorunlara sebebiyet veriyor.
TÜRKİYE, KENDİ VATANDAŞI İÇİN SEFERBER OLMADI
Suriyeliler, Türkiye’ye sığındığı ilk günden itibaren ülke seferber olurken, ülke içindeki fakirler için bu seferberlik yapılmadı. Türkiye vatandaşı için de bu kadar seferberlik olsaydı ülke belki de bugün çok farklı durumlarda olurdu.
Türkiye’de o kadar iş kazaları, ölümler ve mağduriyetler yaşanırken, sadece kaza dönemlerinde yapılan çalışmalar haricinde bir çalışmanın yapılmaması dikkat çekiyor. Ülke genelinde onca iş kazaları ölümle sonuçlanırken, çalışmalardaki ihmaller de sürüyor. Şanlıurfa’daki birçok inşaatta can güvenliği olmadan işçiler devam ediyor.
İŞSİZLİK VE İŞ KAZALARI DEVAM EDİYOR
Ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyelilerin büyük bir kısmı Şanlıurfa’ya sığınırken, Türkiye genelinde işsizlik ve iş kazaları sonucu ölümler devam ediyor. Soma’dan sonra Ermenek’te meydana gelen maden faciasında yine 18 kişi hayatını kaybetti.
Maden altında kalarak hayatını kaybeden 18 işçinin aileleri perişan duruma düşerken, bu tür kazaların engellenmesi için çalışmaların başlatılmaması ve maden ocaklarının düzene koyulmaması dikkat çekiyor. Öte yandan işsiz kalan kişilerin aileleri de sıkıntılı dönemlerden geçerken, işsizliğin engellenmesi için politikalar izlenmiyor. Şanlıurfa’da, işsizlik nedeniyle her yıl binlerce aile il dışına tarım işçisi olarak giderken, yolda geçirdikleri trafik kazalarında onlarca kişi hayatını kaybediyor.
HEM SURİYELİLERE HEM DE ÜLKE VATANDAŞINA BAKILSIN
Suriye’de Beşar Esed rejiminin baskısı nedeniyle ülkelerini terk eden Suriyelilerin ardından Kobani’de de IŞİD’in saldırısı sonucu yüz binlerce aile Suruç’a sığındı. Büyük göç dalgalarının olması sonrasında Türkiye genelinde ciddi anlamda bir işsizlik yaşanırken, vatandaşlar, Suriyelilere yardım edilmesini ancak yerli vatandaşların da ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.
Suriyelilerin yaşadığı durumların içler acısı olduğunu anımsatan Nurettin Aktaş adındaki bir vatandaş, Suriyelilerin yerli vatandaşları unutturduğunu söyleyerek, “Elbette ki bu mağdur, mülteci insanlara yardım edilsin ama yerli vatandaşlar da unutulmasın. Şimdi baktığımız zaman ülke Suriyeliler için seferber olmuş bu güzel bir şey ancak, geride yüz binlerce yerli aile de perişan bir hayat yaşıyor. Türkiye, hem kendi vatandaşına, hem de
Suriyelilere bakabilir. Bu şekilde bir politikanın izlenmesinin herkese faydası olacak. Türkiye’de iş güvenliği sağlanmalı, Suriyelilerin gelmesiyle birlikte artan işsizliğin engellenmesi gerekiyor. Ölüp giden işçiler hepimizin vicdanını sızlatıyor. Gerekli çalışmaların yapılması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49