Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Suriyeliler için üzerimize düşeni yapmak sorumluluğumuzdur
Dün akşam Nevzat Pakdil ve beraberindeki heyet, Şanlıurfa STK'lar İnsani Yardım Platforumunu ziyaret etti.
 
İnsani Yardım Platforumununda, platform üyeleri Yusuf Mert ve diğer üyeler heyeti karşıladı.
 
Pakdil, beraberinde Adıyaman milletvekili Mehmet Erdoğan, Şanlıurafa milletvekili Seydi Eyyüpoğlu ve Mahmut kaçar da eşlik de etti. AK Parti Şanlıurfa il başkanı Av. Yusuf Eğilmez ve Belediye başkanı A. Eşref Fakıba’nın da eşlik ettiği heyet, Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformunun Ahmet Bahçıvan İş Merkezi'ndeki hizmet binasını ziyaret ederek, platformun İnsani Yardım Komitesi Başkanı Adil Saraç ve üyeler ile görüştü.
 
Burada bir konuşma yapan Pakdil, platformun aylardır Suriyeli mazlum halka yardım ulaştırmaya devam ettiğini söyledi. Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, "Geçmişte olduğu gibi bugün de Suriyeli kardeşlerimiz konusunda üzerimize düşen görevi yapmak sorumluluğumuzdur" dedi.
 
Zor durumda kalan Suriyelilere herkesin elinden geldiği kadar yardım etmesi gerektiğine işaret eden Pakdil, "Suriye'de insanlık dramı yaşanıyor. Ümit ederim ki bizlerle irtibatınız devam eder, sizlere her türlü desteği veririz. Yurt genelindeki yardımlara ilişkin ilgililerle görüşmek hepimizin görevidir. Onlara elimizden geldiğince yardımcı olacağız. Suriye'de olup bitenler, çok farklı. Türkiye'de yaşayan sığınmacıların koordinesi de çok önemli. Bu mühim vazifeyi sizler yapıyorsunuz, zaman zaman bizde ilgileniyoruz ama bu sorumluluk daha çok sizlerin omuzlarında. Geçmişte olduğu gibi bugün de Suriyeli kardeşlerimiz konusunda üzerimize düşen görevi yapmak sorumluluğumuzdur" şeklinde konuştu.
 
Saraç da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, platformun Suriye'ye yapmış olduğu insani yardımlara değindi. Sınır ötesine şu ana kadar 104 tır, şehir içindeki Suriyelilere ise 40 tır yardım ulaştırdıklarını belirten Saraç, hayırseverlere ve platforma destek veren sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine teşekkür etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49