Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Suriyeliler denetim yaptı
Edinilen bilgilere göre Suriyeli oldukları iddia edilen 5 kişi Emniyet Caddesinde bulunan iş yerlerinde denetim yaptı.
Suriyeli beş gencin, Emniyet caddesi üzerinde bulunan esnafların dükkânlarına girerek denetim yaptıkları ve bir otobüs durağının camlarını kırarak durakta asılı bulunan afişleri de yırttıkları iddia edildi.
Yaşanan bu olay sonrasında Emniyet Caddesi üzerinde bulunan esnaf durumu Emniyet güçlerine bildirdi, kısa süre sonra olay yerine gelen Emniyet güçleri şahıslardan bazılarını gözaltına alırken bazıları da olay yerinden kaçtı.
Bu olay karşısında kısa süreli şok yaşayan Emniyet Caddesi esnafı olaya tepki gösterdi.
Emniyet caddesi üzerinde kuyumculuk yapan Murat Şahin Şahanoğlu olaya tepki göstererek Urfanatik gazetesine şunları söyledi;
“Bugün sabah saatlerinde beş tane Suriyeli emniyet caddesinde uygunsuz şekilde geziyorlardı, fakat kaldırımda duran bu kişilerin komşularımla diyaloglarını görünce önce kendi aralarında belki konuşuyorlar zannettim, ondan sonra sesleri yükselince farklı bir durumun olduğunu anladım. Dükkandan dışarıya çıkıp olayı anlamaya çalıştım, komşum bayan kuaförü onun dış cephesindeki bulunan bayan resimlerini camdan kaldırmasını istemişler. Onlar da tamam kaldırırız demişler bunlar bununla da yetinmeyip kendileri camın üzerinde bulunan resimleri sökmeye çalışmışlar. İster istemez komşum tepki göstermeye başlayınca bende dışarıya çıktım ne oldu falan sordum işte gençlerden gelen cevap ‘Bu tür şeyler burada olmayacak, bu tür resimleri buradan kaldıracaksınız’ oldu”
Yaşanan olaydan sonra emniyet güçlerine haber verdiklerinin belirten Şahanoğlu,  “Burada oluşan bu hadiselerden dolayı emniyet güçlerine haber verdik, olay yerine gelen emniyet güçleri beş gençten birini gözaltına alırken diğer dört genç olay yerinden kaçtı. Ama bu ciddi bir durum gündüz saatlerinde bu tür olayların gerçekleşmesi akıllara yarın bunlar, İnsanlardan haraçta isterler, yarın bunlar insanların dükkanlarına da zarar verirler endişelerini getiriyor. Bu tür olaylar karşısında insanlarımızın çok ciddi şekilde duyarlı olması lazım, provokasyonlara gelmemeleri lazım. Antep’te yaşanan olaylar Urfa’da yaşanmasın diye olaya tepki vermedik” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49