Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Suriyeli üçüzler yardım bekliyor
Suriye’de yaşanan iç savaşta kocasını kaybeden 26 yaşındaki Fuda El Aliy Türkiye geldi. Üçüz kızları oldu. Kızların isimlerini Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Dışişleri bakanının eşlerinin ismini verdi.  Yaklaşık 2 yıldır devam eden Suriye’deki iç savaşta binlerce kişi kocasını, çocuğunu, akrabasını kaybetti. Suriye’nin Rakka kentinde yaşayan 26 yaşındaki 6 çocuk Annesi Fuda El Aliy’de bunlardan biri savaştan önce Kocası Abdurrahman El Aliy ile 3 çocukları ile mutlu bir yaşantıları vardı.
Suriye’de başlayan iç savaşta kocasını kayıp eden. Aradan geçen 1 yıldır kocasının öldü mü esir mi olduğundan haber alamayan genç Anne Rakka’dan şiddetlenen savaştan Abisi Abdurrahman El Aliy’le birlikte bir yıl önce Türkiye sığınan Fuda Şanlıurfa’nın Harran kapı mahallesinde bir odada 15 kişi ile kalmayan başladı. Genç anne 6 ay önce Türkiye’de üçüz kız çocukları oldu. Genç Anne Kendilerine yardım eli uzatan Türkiye’ye teşekkür olarak doğan üçüzlerin isimlerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine ve Dış işleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sara olarak üçüzlere isimlerini verdi.
Fuda El Aliy çok zor şartlar altında abisi ile birlikte tek bir oda’da 15 kişi kaldığını 6 çocuğuna bakamadığını doğan üçüzlerinden Sara’yı Rakka’da yaşayan görümcesine verdiğin belirten genç Anne kendilerine yardım edilmesini isteyerek yardım severlerden yardım beklediğini belirti. Dertli anne savaşta Eşimi kayıp ettim öldü, mü kaldı mı bilmiyoruz 7 aydır haber alamıyoruz savaştan canımızı zor kurtardık şuanda kızlarım Ravan (8)Ferah (6)ve oğlum Mehir (5)okula gitmiyorlar sürekli babalarını istiyorlar biz tek odalı bir evde kalıyoruz odanın kapısı yok penceresi yok battaniye ile kapatıyoruz ayrıca tuttuğumuz eve 350 lira kira veriyoruz, üçüzlere bakamadığım için sara’yı görümceme verdim çünkü ben bunlara bakamıyorum imkânım olarsa kızımı Türkiye’ye getirmek istiyorum bizlere kapıların açan Türkiye’ye ve Türk Halkına minnettarız ben onun için Annemin bile ismini kızlarıma vermedim ama çok sevdiğim cumhurbaşkanın eşinin başbakanın eşinin ve Dış işler bakanının eşlerini ismini verdim Türkiye’ye ve Türkleri çok seviyoruz diye konuştu evde yaşayan çocukların birçoğunun ayakkabısının olmadığın ve ayaklarında çorap bile olmadığı gözlendi.
Şanlıurfa insani yardım platformumu üyesi Yusuf Mert ise” Şanlıurfa da birçok muhtaç mülteci Suriyeli var hepsine ulaşamıyoruz bu aile de bunlardan biri babaları savaşta ölmüş eşi burada üçüz doğurdu hastaneye götürdük yardımcı olduk çok mağdur durumdalar diye konuştu.
Suriye yardım dayanışma platform üyesi Handen Karataş” Suriye çok zor şartlar altına buraya gelen aile yaşam koşulları çok kötü, biz elimizden gelen yarımdı yapıyoruz fakat Fuda El Aliy Rakka gittiğinde üçüzlerden Sara’yı bakamadığından görümcesine bırakmak zorunda kalmış şimdi ise kızını istiyor fakat Tellayat’ta IŞID güçlerinin eline geçmesiyle kapılar kapalı Devlet büyüklerinden özellikle Dışişleri Bakını Ahmet Davutoğlu’dan kızının getirmek için yardım istediğini belirti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49