Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Suriyeli Ozan Köy Köy Dolaşarak Geçimini Sağlıyor
Suriye’nin Derezzor kentinden gelerek Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine yerleşen halk ozanı 5 çocuk babası Arif El Ahmet Mustafa düğünlerde  Suriye kemanı çalarak para kazanmaya çalışması, yürekleri burkuyor.
Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle   Derezzor kentinin Akçakale'ye gelen Suriyeli ozan Arif El Ahmet Mustafa, düğünlerde ve benzeri yerlerde tenekeden yapılan keman ile söylediği barak havası ile  geçimini sağlamaya çalışıyor. Çaldığı barak havası ile dinleyenlerin beğenisini kazanan, Arif El Ahmet Mustafa Suriye’deki çatışmaların başladığı zamandan bu yana yüzden fazla parça bestelediğini ifade etti. Akçakale'de bulunmaktan memnun olduğunu ifade eden ozan, Arif El Ahmet Mustafa " Suriye’nin Derezzor kentinde yıllardır keman çalarak evimin geçimini sağlıyordum. Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle evlerimiz yıkılınca Akçakale ilçesine göç etmek zorunda kaldım. burada bir çadır kurdum 5 çocuğumun ekmeğini çıkarmak için yazın pamuk tarlasında pamuk topluyorum kışında köy köy dolaşıyorum buralardaki düğünlere katılıyorum benim okumam biraz farklı barak şeklinde  Yaptığım işten memnunum, en azından dilencilik yapmıyorum" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49