Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya

Bu haber kez okundu.

Suriyeli mültecilerin büyük sevinci
 Mustafa Bayar
Şanlıurfa'da kalan Suriyeli mülteci Hükümetin açıkladığı yeni çalışma izninin verilmesiyle ilgili yağılan çalışmayı sevinçle karşıladı.
Ülkelerinde çıkan  iç savaş nedeniyle 2.4 milyon Suriyeli mülteci Türkiye'ye geldi. Şanlıurfa’ya sığınan Suriyeli sayısının 650 bin civarında bir kısmı çadır kentlerde bir kısmı ise Şehir merkezinde kalıyor.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Suriyeli sığınmacılara çalışma izni verilmesiyle ilgili yaptığı düzenleme Bakanlar Kurulu'nda ele alındı. Düzenleme önümüzdeki günlerde yönetmelik olarak yayınlanacak.
Bu çalışmadan Türkiye'de resmi kayıtlara göre bulunan 2 milyon 411 bin Suriyeli yararlanacak. Şu ana kadar 7 bin 351 Suriyeliye çalışma izni verildi. Düzenlemede Türk vatandaşlarının etkilenmemesi için bazı sınırlamalar yer alacak. Suriyeliler geçici kimlik düzenleme tarihinden 6 ay sonra çalışma için başvuru yapabilecek. Suriyeliler, sadece ikamet ettikleri illerde çalışabilecek. Suriyeli sayısı, çalıştıkları işyerindeki çalışanların yüzde 10'unu geçemeyecek. Geçici tarım işçisi olarak çalışacak Suriyeliler için valiliklerden izni alınacak. Tarım işçisi olacak Suriyeli işçilerin kotalarını valilikler esnetebilecek.
Türkiye'de en çok Suriyeli mültecinin olduğu Şanlıurfa'da yeni verilecek iş iznini sevinçle karşıladı. Haliliye ilçesinde bulunan ŞUTİM yanında iş bekleyen Mülteciler Hükümetin yeni çalışma iznini arkadaşlarıyla birlikte kutladı.  Mülteciler kendilerine bakan Türkiye'ye teşekkür ederek artık kendilerine sürekli ve düzenli bir iş istediklerini belirten Mülteciler," Bizler ülkemizde çok mutlu bir hayatımız vardı fakat ülkede çıkan iç savaş nedeniyle Ülkemizi terk etmek zorunda kaldık, Türkiye bizlere kucak açtı. Şanlıurfa vatandaşları bizlere sahip çıktılar biz burada inşaat, yük taşıyıcılığı mevsimlik işçilik yani gündelik iş yapıyoruz ama artık bizde sürekli bir işte çalışmak istiyoruz Hükümet yeni bir çalışma başlattı. İnşallah bizde daimi bir işe girip çoluk çocuğumuzun geçimini sağlarız"dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48