Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Suriyeli mülteciler kimlik tanıtım kartı
Şanlıurfa Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Suriyeli misafirlere verilmek üzere düzenlenen tanıtım kartlarının tanıtımı için basın mensuplarıyla bir araya geldi.
 
Suriyeli Misafirler Koordinasyon Merkezinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Yüzer, ilk olarak merkez girişinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Suriye’de yaşanan olaylardan dolayı 130 bin civarında Suriyeli misafirin olduğunu söyleyen Yüzer; “Bu misafirlerin 65 bini Harran, Akçakale, Ceylanpınar ve Viranşehir kamplarında; 65 bin civarında da bu kampların dışında kendi imkânlarıyla ilimizde bulunan misafirlerden oluşuyor” dedi.
 
Şanlıurfa Valiliği ve AFAD Başkanlığında oluşturulan Koordinasyon Merkezinde Suriyeli misafirler için hangi işlemlerin yapıldığını afiş ve broşürler hazırlayarak Suriyeli misafirlerin ve Şanlıurfalıların bilgilendirilmesini amaçladıklarını kaydeden Yüzer: “Burada Suriyeli misafirlere tanıtım ve kimlik kartı veriliyor. Basınımızda çıkan haberler sonucu Suriyelilere nüfus cüzdanı veriliyor gibi algılar oluşuyor. Kesinlikle öyle bir şey yok, birazdan da göreceğiz. Takdir edersiniz ki 130 bin çok büyük bir nüfus. Bu kişileri biz her hangi bir şekilde kayıt altına almazsak ileride bunun çeşitli sakıncaları doğacaktır. Biz onları ayrıntılı ve hızlı bir şekilde kayıt altına almak istiyoruz ki hem güvenlik açısından bir sakınca doğmasın, hem de onlara ulaştırılacak hizmetler etkin ve verimli bir şekilde ulaştırılsın” dedi.
 
Şanlıurfalılardan da kendileriyle ticari veya sosyal konularda ilişkiye girecek Suriyelileri Koordinasyon Merkezine yönlendirmelerini isteyen Yüzer, “Bu karta sahip olan Suriyeliler pek çok hizmetten ücretsiz bir şekilde faydalanıyorlar. Sağlık hizmetlerinden yararlanabilecekler ve ileride gerek ülkemiz tarafından gerek uluslararası yardım kuruluşları tarafından verilecek yardımlardan faydalanabilecekler. Bugüne kadar merkezimizde 65 bin Suriyeliye tanıtım kartı verildi. Vatandaşlarımız müsterih olsun, devletimiz vazifesini yapıyor. Biz mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde Suriyeli misafirlerimizi kayıt altına alıyoruz. Daha önce çipsiz kart veriliyordu, artık çipli kartlara geçildi. Şanlıurfalılar da kendileriyle her hangi bir şekilde etkileşime geçen misafirlerden bu kartı sorsunlar. Kartı olmayanları da merkezimize yönlendirsinler” dedi.
 
Ayrıca merkezde günlük ortalama bin tanıtım kartı vermeyi hedeflediklerini sözlerine ekleyen Yüzer, en fazla 10 dakika gibi bir sürede kartların verilebildiğini belirtti.
 
Koordinasyon Merkezinin ardından Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, beraberindekilerle birlikte Şanlıurfa Valiliği Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi’ne geçti.
 
Mehmet Yüzer, Eğitim Merkezindeki sınıfları gezerek bazı öğrencilerle sohbet etti. Derslere de katılan Yüzer, öğretmenlerden ve merkez müdüründen çalışmaları hakkında bilgi aldı. Mehmet Yüzer ve beraberindekiler öğrencilere yanlarında getirdikleri hediyeleri dağıtarak merkezden ayrıldı.
 
Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer'e Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Dernek Başkanı Osman Gerem, dernek ikinci Başkanı Yusuf Mert, Şanlıurfa Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanı Adil Saraç, IMPR Şanlıurfa Şube Temsilcisi Ümit Algan ile AFAD ve Koordinasyon Merkezi görevlileri eşlik etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49