Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Suriyeli kadınlar kuma olarak geliyor
Yardım Bürosu ve Kadın Hakları Danışma Merkezi’nin başlattığı “Yalnız değilsiniz, ücretsiz avukatınız var” projesi kapsamında 2013 yılı içerisinde 323 avukat ücretsiz olarak hizmet verdi.
 
Başvuruların yarısından fazlasının kadınlar tarafından yapıldığı belirtilirken, genellikle aile içi şiddetten kaynaklı 900 çiftin boşandığını bildirildi.
 
Şanlıurfa Adli Yardım Bürosu ve Kadın Hakları Danışma Merkezi'nden alınan bilgilere göre, 2013 2013 yılında merkeze başvuran çoğunluğu şiddete maruz kalan kadınların taleplerine 323 avukatla cevap verildiği belirtildi. 2013 yılı içerisinde şiddete maruz kalan ve merkeze başvurarak dava açan 350 çiftin boşanma işlemlerinin tamamlandığı, öte yandan proje dışında da 900 çiftin ayrıldığı öğrenildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Baro Başkanı Ali Fuat Bucak, boşanmalarda en büyük sebebin aile içi şiddetli geçimsizlik ve ekonomik nedenler olduğunu belirterek, "Kadına yönelik şiddet olayları genellikle kırsal kesimlerde ve kenar semtlerde meydana geliyor. Kocasından veya aile fertlerinden şiddet gördüğü için geçen yıl içerisinde merkezimize 650 kadın başvurdu. Merkezimize başvuranların davalarına baro üyesi 323 avukatımız baktı ve yıl içerisinde 900 çift boşandı" şeklinde konuştu. 2014 yılının ilk ayında 100’ün üzerinde başvuruların olduğunu kaydeden Bucak, merkezin yayılması sonucu, daha çok kişinin kendilerine başvurduğunu belirtti. “SORUN
 
ERKEKLERDEN KAYNAKLANIYOR ANCAK SURİYELİLER ETKİLİ OLDU”
 
Erkeklerin genellikle erken yaşlarda evlendirildiği için ikinci evliliğe ihtiyaç duyduğunu belirten Bucak, “bölgemizde erkekleri küçük yaşta evlendiriyorlar, ondan sonra eşi erken yaşlanıyor ve ikinci evlilikler meydana geliyor” diyerek, Suriye’deki iç savaştan kaçan Suriyeli kadınların ikinci evlilikleri artırdığını söyledi. "Suriye’deki iç savaştan dolayı bölgede özellikle Harran ve Akçakale ilçelerinde ve köylerinde kuma evliliklerinde ciddi oranda bir artış oldu” diyen Bucak, en büyük sorunun erkeklerden kaynaklandığını söyleyerek, Suriyeli kadınların da bu anlamda erkeklere cazip geldiğini söyleyerek, “elbette ki birinci ve en büyük sorun erkeklerdedir. Sonuçta kadın erkeği evliliğe zorlamıyor. Kentte ve erken yaşta evlendirilen erkekler, eşleri yaşlanınca bu sefer gözleri dışarıya takılıyor ve bu durum sonucunda ikinci evlilikler gerçekleşiyor. Sınıra yakın bölgelerde Suriyeli nüfusu yerli halk nüfusunu geçmiş durumda. Gelen insanlar çaresiz, parasız oldukları için kızlarını evlendirmeyi bir kurtuluş olarak görüyor. Özellikle genç yaştaki Suriyeli kızlarla düğün maliyetti düşük olduğundan ikinci evlilikler arttı” şeklinde konuştu.
 
Boşanmaların yanında çok sayıda tazminat ve benzeri davalarının açtığı da belirtildi. Kadınların daha özgür olması ve kendilerini özgür hissetmesi amacıyla merkezin kadınlara her zaman hizmet verdiği belirtildi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49