Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık sosyal medya getirildi

Bu haber kez okundu.

Suriyeli iş yerleri çoğaldı
 Şanlıurfa kent merkezin bir çok noktasında, Suriyelilerin iş yeri açması Urfalı esnafların siftahsız kepenk kapatmasına neden olduğu belirtildi.
Suriyeli mültecilerin yoğun olarak yaşadığı Şanlıurfa'da Suriyeliler bir çok iş yeri açtı işyeri açan Suriyeli müşteri çekebilmek adına tabelalarına Arapça yazılar da yazmaya başladı.
Suriye’deki iç savaşın başladığı ilk günden beri ülkelerinden kaçan Suriyelilere ev sahipliği yapan Şanlıurfa’da resmi olmayan rakamlara göre 750 bin civarında Suriyeli bulunuyor. Suriyeliler Kent merkezinde farklı kulvarda iş yeri açması Şanlıurfalı esnafın işini kırdı.
Urfalı esnaf Kentte işyeri açan Suriye esnafı için denetim istiyor. Gerekli denetimlerin yapılmaması nedeniyle haksız rekabet ortamının oluştuğunu ve buna ayak uyduramayan çok sayıda Şanlıurfalı esnafın dükkanını kapatmak durumunda kaldığı belirtildi.
Kentin en büyük caddelerinden  Sarayönü caddesinde bir çok iş yeri Suriyelilerin oldu. Caddenin bir çok esnafı Suriyeli iş yeri karşısında rekabet edemediğinden iş yerini kapatmak zorunda kaldı.  Görüşlerini açıklayan bir çok esnaf, "Suriyeli vatandaşlar istediği yerde işletme açmaya başladı. uRFALI esnafın uyduğu hiç bir kurala uymadan iş yeri açılıyor. Maliyet yükü bize göre çok az ve üretim maliyetleri düşük. Bu ürünler piyasaya arz edilirken daha düşük fiyatlara sunulmaya başladı. Böylelikle haksız bir rekabet ortamı oluştu. Ayrıca kayıt dışı açılan iş yerlerinde gerekli denetimler yapılmadığını iddia ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49