Öne Çıkanlar buyuksehır sanlıurfa Başkan Kuş Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir Akabede araç takla attı

Bu haber kez okundu.

Suriyeli Doktorun Hizmet Aşkı
Ülkesindeki iç savaştan kaçan Suriyeli doktor Saad El Fendi, kaldığı Harran ilçesindeki konteyner kentte Türk sağlık görevlilerine yardım ediyor.
Suriye'de başlayan çatışmaların ardından Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolünde kurulan hastanede yaralılara hizmet eden El Fendi, Esad yönetimince takip edildiğini anlayınca yaklaşık 6 ay önce Türkiye'ye sığındı. El Fendi, gazetecilere yaptığı açıklamada, konteyner kente yerleştikten sonra mesleğini icra edememenin üzüntüsünü yaşadığını dile getirdi. Türk yetkililerin kendisine konteyner kentte görev yapan Türk doktorlara yardımcı olma şansı tanıdığını belirten El Fendi, "Tıp eğitimini yurt dışında tamamladıktan sonra ülkemde yıllarca cerrahi uzmanı olarak görev yaptım. Şimdi ise konteyner kentte mesleğini icra etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu imkanı sunan yetkililere teşekkür ediyorum" dedi. Türkiye'de çok mutlu olduğunu vurgulayan El Fendi, şunları kaydetti: "Burada hem Türk doktorlara yardımcı oluyor hem de mesleğimi sürdürüyorum. Eğer Suriyeli kardeşlerime yardımcı olamasaydım çok üzülürdüm. Doğrusu konteyner kentte bu kadar hizmeti beklemiyordum. Türk hükümetine ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49