Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Suriyeli çocukların yaşam koşulları
Velilerinin işsiz olması nedeniyle zor durumlarda yaşayan Suriyeli çocuklar, yaşam zorluğu yanında hijyen sıkıntısı da yaşıyor.
 
Suriye’deki iç savaşın ardından Türkiye’ye kaçarak Şanlıurfa’ya sığınan Suriyeliler, çadır kentte barınmayarak, kentin çeşitli yerlerinde çadır kurarak, yaşam sürdürüyor. Kendi imkanlarıyla çadır kurup yaşayan Suriyeliler, maddi sıkıntılar içerisinde yaşam mücadelesi verirken, çocuklar da yalınayak bir şekilde hayatta tutunmaya çalışıyor. Çadırlarda yaşayan Suriyeliler, işsizliğin yanı sıra geceleri soğuk havada yaşamanın sıkıntısı içerisinde olduklarını söyledi. İşsiz olduğu için çocuklarına istediği gibi bir yaşam sunamadığını söyleyen Suriyeli, çadır hayatının zor olduğunu ve kendileri gibi, çocuklarının da perişan olduğunu söyledi. Zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiklerini söyleyen Suriyeli, “kendi imkanlarımızla kurduğumuz çadırda yaşıyoruz, çoğu zaman komşularımızın getirdiği yemeklerle karnımızı doyuruyoruz. Çocuklarımız okula gidemediği gibi, giyecek elbise de bulamıyor. Ben de işsiz olduğum için aileme bakamıyorum. Bizi bu duruma düşüren Esad da bir gün bu duruma düşecek” şeklinde konuştu.
 
Suriyeli kadın da, Suriye’deki hayatlarını ve oradaki akrabalarını özlediklerini söyleyerek, çektikleri bu dramın son bulmasını istediklerini söyledi. Yaklaşık bir yıldan beri Şanlıurfa’ya yerleştiklerini ve çektikleri dramın büyük olduğunu söyleyen Suriyeli kadın, “kendi ülkemizde güzel bir yaşamımız vardı, Esad bizi bombardımana tuttu, kaçmak zorunda kaldık. Esad, evimizi yıktı, yuvamızı dağıttı, Allah onu da bu duruma düşürsün. Burada çocuklarımız perişan oldu, bizim hayatımız bitti. Geceleri çocuklarımız soğuklardan dolayı yatamıyor. Bunca zaman çektiğimiz dramların, acıların son bulmasını istiyoruz. Çocuklarımız bauda perişan oldu, okula gidemiyorlar, giyecek bir şeyleri yok” ifadelerinde bulundu.
 
Çocuklar da, yaşları küçük olduğu için henüz savaşın farkında değil ancak, çektikleri ızdırabın büyük olduğunu biliyor. Kendi ülkelerine dönmek istediklerini söyleyen çocuklar, Şanlıurfa’da yiyecek ve giyecek sıkıntısı yaşadıklarını, sağlık sorunlarıyla karşılaştıklarını söyledi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49