Öne Çıkanlar 1 yaralı Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi urfa haber

Bu haber kez okundu.

Suriyeli Çocukların Bayrak Yarışı
Şanlıurfa'da, Suriyeli çocuklar, dağıtılan Türk bayraklarından alabilmek için birbirleriyle yarıştı.
Üsküdar Belediyesi tarafından toplanan 7 Tır dolusu 40 Bin oyuncaklar Şanlıurfa'da Suriyeli mülteci çocuklara törenle dağıtıldı. törende şiir okuyan Suriyeli çocuklar duygulandı. Vatan özlemi çeken çocuklar savaşın bitmesini istiyor
Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde yer alan Yenice Suriyeli misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi konteyner okulunda,  oyuncak töreni düzenlendi. Törene Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı, Celalettin Küçük Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar kaymakamı  Mustafa Güler ve bir çok STK temsilcisi katıldı.
Suriyeli öğrencilere Türk bayrağı dağıtıldı. Bayrakları kapmak isteyen Suriyeli çocuklar birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Yoğun izdiham yaşandığı dağıtımda, bayrakları alan öğrencilerin mutlulukla bayrağı dalgalandırdıkları görüldü. 
Programda bir konuşma gerçekleştiren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Onları mutlu etmek çocuk oyuncağı diyerek’  yola çıktık. Bu anlamlı kampanyamızda arzu ettik ki dünya çocuklarının savaşın en çok mağdur ettiği sevgili yüreklerin o masum yüzlerin birazcık olsun o yüzlerindeki tebessümü, huzuru bütün dünyayı kucaklayacak şefkat elimizle yeniden hayata çıkarmak yeniden canlandırmak için yollara düştük”
Bu kampanyalarının bir hikayesi olduğunu belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “10 Ocak 2015’te AK Parti İstanbul İl Başkanlığımızın düzenlemiş olduğu ‘Kış soğuktur üşütür, İstanbul’un kardeşliği ısıtır’ adlı kampanya dolayısıyla Şanlıurfa’yı tekrar ziyaret etmiştik. Önceki gelişimimizde de elimiz boş gelmedik. İl Başkanlığımızın koordinasyonunda İstanbul’daki AK Partili Belediyeler olarak toplam 174 Tır ısıtıcısından, giyimine kumanyasından battaniyesine her türlü insani yardımlarla dolu tırlarımız ile gelmiştik. Bu kampanyaya biz arkadaşlarımızla birlikte o gün Şanlıurfa’da karar verdik. Çünkü, yine Şanlıurfa’mızın kenar mahallelerinde özellikle Suriyeli misafirlerimizin bulunduğu mekanları ziyaret ettiğimizde gördüğümüz tablo ne yazık ki içler acısı idi. Adeta insanlığımızdan utandık. Bizler İstanbul’a döner dönmez bir kampanya başlatmalıyız dedik ve bu kampanyamızda savaşın en çok mağdur ettiği kesim olan masum yavrularımızı mutlu edecek bir çalışma başlatmalıyız dedik. Burada gördüğümüz manzara çocukların ayakları çıplak, karınları aç, başları açık çaresiz anneler, soğuk evler boş tencereler bizi özellikle bu kampanyayı biran önce başlatmaya sevk etti” 
Türkmen, “Aslında çocuklar mutlu olduklarında bütün dünya mutlu olacaktır demektir.Bu dünyanın bu masum yavruların gözyaşlarını dindirmek için neyi bekliyoruz.Bizim başka bu dünyada yapacak hangi öncelikli görevimiz var.İşte adaletsiz dünya şu çocukların gözyaşları ne zaman dinecek diye soruyoruz.Sınır komşularımızda özellikle Suriye’de devam eden bu yangına bir nebze olsun su dökmek o yangını söndürmek üzere Üsküdar’dan bir bardak su getirmek istedik.O suyu siz sevgili dostlarımızla Suriyeli çocuklar başta olmak üzere, Şanlıurfa’daki çocuklarımıza Üsküdar’dan 7 Tır dolusu oyuncakla birlikte bu kez de boş gelmedik.Sadece tırları oyuncaklarla doldurmadık.Çok sevdiğimiz dostlarımızla beraber geldik.Sizlere bir merhaba demek, bir selam vermek 23 Nisan çocuk bayramınızı tebrik etmek, mübarek Regaip kandilinizi tebrik etmek üzere sevgi ve şefkat dolu Üsküdar’ın İstanbul’un hoşgörüsünü paylaşma duygusunu kardeşliğini aziz İstanbul’un selamını beraberimizde getirdik” 
“Ümmetten bir tek fert rahatsız olursa tüm milletin rahatsız olması inancımızın temel esasıdır”
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, “Batılı bilim adamları milleti tarif ederken kötü günde birlikte olan acıları paylaşan aynı duygulara sevinen, aynı olaylardan neşe alan halk topluluğu olarak tanımlamaktadırlar. Bizim inancımıza göre ise İslam ümmeti tek bir millettir ve millet olmanın en önemli özelliği kardeş olmaktır. Yine bizim inancımıza göre insanın herhangi bir uzvunda sıkıntı olduğunda nasıl bütün beden rahatsız oluyorsa ümmetten bir tek fert rahatsız olursa tüm milletin rahatsız olması inancımızın temel esasıdır” 
Bu topraklarda bu inancın asla yok edilemediğini belirten Güvenç, “Milletin imanı elinden alınamadı. Kültürü elinden alınamadı ve ilk önemli gösterge Van’daki depremde 30-40 bin ev yıkılmışken 76 milyon ayağa kalktı.İstanbul’u ile Balıkesirlisi ile bir millet olduğumuzu acıları paylaştığımızı tüm dünyaya gösterdi.Dört yıldır Suriye’de yaşananlara gelince tarih bunu yazacak tarihin gördüğü en vahşi katliamlardan birisi yaşanıyor.Bir millet çoluk çocuk demeden, kadın yaşlı demeden, ihtiyar genç demeden yok ediliyor.Şuanda dünyayı yönetenler ise bu drama sadece seyirci kalmıyorlar.Bu dramın derinleşmesi çocukların ölmesi kadınların katledilmesi için açık veya gizli destek veriyorlar.Allaha hamd olsun ki yeryüzünde vahşete, zulme, adaletsizliğe katliama karşı yükselen bir ses var.O ses Türkiye’dir.Bu anlamda, bu programın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum”  
Açıklamaların ardından Suriyeli çocuklar bir gösteri gerçekleştirdi. Suriyeli çocukların gösteri esnasında söylediği şarkılar programa katılanları duygulandırdı. Gösterilerin ardından çocuklara oyuncaklar dağıtıldı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49