Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı Başkan Beyazgül ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Suriyeli ailenin büyük dramı
Suriye’nin Halep kentinden Şanlıurfa’ya gelen 14 kişilik Suriyeli aile, kent merkezinde bulunan boş bir arazide  kış mevsiminde konaklaya çalışıyor.
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa’ya gelen Suriyelilerin hayatı, kış mevsiminin gelmesiyle daha da zorlaştı. Suriye’den gelen 14 çocuklu bir aile 1 yıldır sokaklarda boş alan ve parklarda yaşıyor.
Suriye’den gelen yoğun göç, Şanlıurfa’daki emlak fiyatlarında büyük artışların yaşanmasına neden oldu. Özellikle sığınmacıların yoğun olduğu il merkezinde aylık 600 liranın altında ev bulmak neredeyse imkansız hale geldi.Ekonomik durumu yetersiz olduğu ve kalabalık nüfusu olduğu için uygun bir ev bulamayan ailelerden biri de 14 kişilik Casım ailesi. Halep’teki çatışmalardan kaçarak ilçeye gelen aile, ev bulamadıkları için Bamya suyu mahallesinde bulunan boş bir arazide kalkıyor. Çevredeki vatandaşların erzak ve eşya yardımı yaptığı aile, kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor.
Baba Fuat El Casım eşi Delal El Hüseyin 10 çocukları, evlenen büyük Kızı Dada El Casım damadı Casım El Casım ile 4 torunuyla birlikte toplam 14 kişi kış mevsimde yaşam savaşı verdiğini ifade etti.
Baba Fuat El Casım, kendilerine sahip çıkan olmayınca, mecburen parkta yatıp kalkmaya başladıklarını belirtti. Çocuklarının çoğunun soğuk hava nedeniyle hasta olduğunu ifade eden Casım, “Yiyecek yok, para yok, çok perişanız. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi.
Anne Delal El Hüseyin ise," Nereye gitsek bizleri barındırmıyorlar, burada boş bir yer bulduk eşyalarımız indirdik, çocuklarım aç, sefalet içinde yaşıyor. Çocuklar çok küçük. Perişan haldeyiz, ısınamıyoruz geçici yardım istemiyoruz. Biz başımızı sokacak bir yer istiyoruz, Bize sahip çıkacak insanları bekliyoruz” dedi
    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49