Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

“Suriye’den Akçakale’ye Düşen Top Mermisi“
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 2012 Yılı Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri sahiplerini buldu. DHA muhabiri Ali Leylak, "Suriye’den Akçakale’ye Düşen Top Mermisi" çalışmasıyla ödül aldı.
 
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 2012 Yılı Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ni kazananlar, The Marmara Taksim Oteli’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ödül töreninde konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, tutuklu gazetecilere dikkat çekerek,ifade özgürlüğünün önemine değindi. Fazıl Say'a verilen mahkumiyeti de değerlendiren Erinç, "Türkiye'de hukuk ile siyaset sık sık karşı karşıya gelmekte. Hukukun geçerli olması gerekirken, siyaset ağırlık kazanmaktadır. Bu durum hukuk anlayışının eleştirilmesine haklı bir gerekçe sayılmaktadır" dedi.
 
Erinç'in konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. TV Kamera Çalışması dalında DHA’da 03.09.2012 tarihinde yayınlanan “Suriye’den Akçakale’ye Düşen Top Mermisi" çalışmasıyla ödüle layık bulunan DHA muhabiri Ali Leylak ödülünü, TGC Genel Saymanı Gülseren Ergezer Güver'den aldı. Ali Leylak, aldığı ödülün buruk bir sevinç olduğunu ifade ederek, "Türkiye - Suriye sınırında sıcak gelişmeler yaşandı. Ölümle yüz yüze kaldık. Keşke Suriye'den atılan top mermisi, Türkiye sınırına düşmeseydi de 15 masum insan ölmeseydi. Almış olduğum ödülde de ölümle yüz yüze kaldım. Ölüm tehlikesi atlattım. Olay anını bire bir yaşadım. Anlatılmaz bir olay yaşadık. Buna rağmen gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu bildiğimiz için olayı çekip kamuoyuyla paylaştık" dedi.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48