Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Suriye’deki bombalandı  burada yenisini açtı
Suriye’deki iç savaştan kaçarak, Şanlıurfa’ya yerleşen Suriyeliler, Suriye ve Türk yemeklerinin bulunduğu bir lokanta açtı.
Şanlıurfa’da ülkelerindeki savaştan kaçan Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı Eyyübiye ilçesinde Suriye lokantası açıldı.
 
Şanlıurfa’da sayıları her geçen gün artan Suriyelilerin büyük bölümü Eyyübiye ilçesinde yaşıyor. üÜkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeliler buraya kendi kültürlerini de taşıyor. Suriye vatandaşı Ahmet El Hamza, ülkesine özgü tatları vatandaşlarının burada da bulabilmesi için Şanlıurfa’da bir lokanta açtı. Türk ve Suriye yemeklerini bir arada yapan Hamza, Suriye'nin tadlarını vatandaşlarına sunmaya başladı. Suriye’de lokantacılık yaptığını söyleyen Hamza, çatışmalar sonucu Şanlıurfa’ya kaçtığını ve mesleğini burada devam ettirmek istediğini söyledi. Türk ve Suriye yemeklerinin bulunduğu lokantaya Suriyeliler rağbet gösteriyor. Şanlıurfalı bir vatandaşın da kendilerine destek olduğunu söyleyen Hamza, Suriyeli Ebu Hassan ile birlikte lokanta açtığını söyledi. Kimse muhtaç olmadan kendi işini yapmak için bu işe giriştiğini söyleyen Hamza, “ben Suriye’de de lokantacıydım ama oradaki lokantamız, bombalandı, yerle bir oldu. Öte yandan çatışmalar yoğun bir şekilde yaşanıyor. Orada yaşayamadığımız için buraya kaçtık ve şimdi kendi iş yerimizi açtık” şeklinde konuştu.
 
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Şanlıurfa’ya sığınan Suriyelilerin büyük çoğunluğu devlet eliyle çadırkente yerleştirilirken, maddi durumu iyi olan veya çadırkentte kalmak istemeyenler ise, imkanları dahilinde ev kiralayarak, yaşamaya çalışıyor. Suriye’de meslek sahibi olan çoğu kişinin burada süründüğünü söyleyen Ebu Hassan, “Savaş çıktığı günden bu yana, Suriye nüfusunun büyük çoğunluğu Türkiye’ye kaçtı. Türkiye’ye kaçanlar arasında meslek sahibi olan çok kişi var ama imkanlar yeterli olmadığı için farklı işlerde çalışıyor. Çadırkentte yaşamak bize göre değildi, az öok paramız da var ve burada kend işimizi yapmaya karar verdik, umarım başarılı oluruz. Lokantamızda hem Suriye, hem de Türkiye’ye özgü lezzetler yer alıyor. Hem Suriye yemekleri, hem de Türk yemekleri yapıyoruz. Suriye’deki lezzetleri özleyen Suriyeliler, buraya gelerek, kendi ülkelerindeymiş gibi, yemek lezzetini tadacak” ifadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49