Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis 1 Ölü Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor

Bu haber kez okundu.

Suriye’de zulüm devam ediyor
Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu mağdur Suriye halkına yardımda bulunmaya devam ediyor. Gerem,”Dünya ve insan hakları savunan örgütlerinin Suriye’ye kör, sağır ve dilsiz olduklarını gördük Suriye’de savaş üçüncü yılını bitirip dördüncü yılına girdi. 150 bin sivil halk şehit edildi hala Dünya sesiz ve duyarsızdır.”dedi.
 
Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı mağdur olan Suriyeli ailelere yardımlar devam ediyor. Şanlıurfa’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu, bugüne kadar 142 tır insanı yardım Suriye’ye gönderdi. Bugün İtfaiye alanı içersinde Plaftorum Başkanı Osman Gerem, Adil Saraç ve Yusuf Mert’in katılımıyla 143 ve 144. ‘cü İnsanı yardım Tır’larını Suriye’de yaşayan yardıma muhtaç insanlara gönderdi.
 
Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Suriyeli kardeşlerimizie 143,144. tırlarımızı gönderiyoruz bir kez daha görüldü ki Dünya ve insan hakları savunan örgütlerinin Suriye’ye kör, sağır ve dilsiz olduklarını gördük Suriye’de savaş üçüncü yılını bitirip dördüncü yılına girdi. 150 bin sivil halk şehit edildi. Kimyasal silahlar kullanıldı 3 milyon insan yerinden yurdundan edildi. 500 bin insan sakat kaldı, hala Dünya sesiz ve duyarsızdır. 40 gün önce Birleşmiş milletleri toplandı güvenlik konseyinde bir karar alındı. Suriye’de insanı yarım yolunu açmak için ama 40 gün geçmesine rağmen hala Birleşmiş milletler güvelik konseyi Suriye’ye yardım gönderemedi. Bir konvoy yaptı gönderdi Esat bombaladı geri çekildi. Çünkü karar alamıyorlar Rusya ve Çin buna karşı çıkıyor, Suriye bugün adete ölüme terk edilmiş ve mazlum Suriye halkı susuz, aç , perişan sefil durumda Medeni denen Dünya’da bunu seyrediyor, biz buradan İslam alemine seslenmek istiyoruz İslam alemi nerde, ne yapıyor Suriye ile niye ilgilenmiyor. Bu kadar sivil halk katledildi Dünya seyrederken İslam alemi de seyrediyor. Bugün yapılan bu zulmün haddi hesabı yok hiç kimseden ses çıkmıyor. Sadece sivil toplum kuruluşlarıyla bu iş çözülmez biz iki seneden beri Şanlıurfa’da seferber olmuşuz yardım gönderiyoruz ne kadar gönderebildik ancak 200 tır gönderebildik.
Sadece Atma bölgesinde 30 bin kişi yaşıyor oraya her hafta iki tır insanı yardım ihtiyacı var biz o bölgeye 40 günde bir iki tır gönderebiliyoruz, bir kez daha Dünya’ya sesleniyoruz Suriye^’ye bir kez daha duyarlı olun”dedi.


suriye insanı yardım
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49