Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Suriye'de kimyasal saldırı
Esed güçlerinin Şam'ın Doğu Gota banliyösüne düzenlediği saldırıda 635 kişi öldü, 3500'ün üstünde kişi yaralandı. Saldırıda kimyasal silahların da kullanıldığı iddia edildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), kentin Doğu Gota bölgesinde düzenlenen rejim güçlerinin saldırısında, Hammuriye'de 300, Arbin'de 78, Sepka'da 67, Keffar Batna'da 140 ve Muaddamiye'de 50 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bölgedeki sahra hastanelerinde tıbbi malzeme eksikliğinden dolayı ölü sayısının artmasından endişe duyulduğunu ifade eden LCC, olayı katliam olarak niteledi.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de rejim güçlerinin Meliyha, Cobar, Muaddamiye, Eş Şam ve Dareyya'ya ağır silahlarla saldırdığını ve saldırıların kentin farklı bölgelerinde sürdüğünü belirtti.
SRGC, daha önce yaptığı açıklamada, kimsayal silah kullanıldığı saldırıda ölü sayısının 430, yaralı sayısını ise 3 bin 600 olarak bildirmişti
SARİN GAZI KULLANILDI
Bölgedeki doktorlardan Halid Mahmud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sayıda kişinin kullanılan "sarin gazı"ndan etkilendiğini ifade etti.
Yaralılarda nefes darlığı, kusma, göz bebeklerinde küçülme, bilinç kaybı yaşandığını belirten Mahmud, acil olarak tıbbi malzemeye ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.
Mahmud ölü sayısının artmasından duyduğu endişeyi de dile getirdi.
SİVİLLER SALDIRIYA UYKUDA YAKALANDI
Öte yandan bölgedeki aktivistler, sabahın erken saatlerinde sivil yerleşim bölgelerine havadan atılan gaz bombaları sebebiyle insanların saldırıya savunmasız şekilde, uykuda yakalandığı belirtti.
Bu sebeple yüzlerce kişinin öldüğü en az 3 bin 600 kişinin yaralandığını bildiren aktivistler, yaralıların bölgedeki sahra hastanelerine kaldırıldığı ifade etti.
KALINTILAR GÖRÜLEBİLİR
Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Türkiye Temsilcisi Halid Hoca, Birleşmiş Milletler (BM) Heyetinin Şam'da düzenlenen saldırının gerçekleştiği yerlere hemen ulaşması halinde Esed güçlerinin fırlattığı füzelerin kalıntılarını görebileceğini belirtti. 
SURİYE'DEN KİMYASAL SİLAH İDDİALARINA YALANLAMA
Suriye Genel Devrim Konseyi’nin Guta Banliyösü’ndeki saldırıda kimyasal silah kullanıldığı iddiasına Suriye Enformasyon Bakanlığı’ndan yalanlama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bazı basın kuruluşlarında çıkan kan ve terörü destekleyici haberlerin tamamı asılsızdır” denildi. Açıklamada, iddiaların sebebinin BM Kimyasal Silah Soruşturma Komisyonu’nun dikkatini dağıtmak için yapıldığı ifade edildi. 
'İDDİALAR DERHAL ARAŞTIRILMALI'
Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de kimyasal silah kullanımına ilişkin iddiaların derhal açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirterek, "İddialar doğruysa uluslararası camianın insanlığa karşı suç teşkil eden bu kabul edilemez vahşet karşısında gereken duruşu sergilemesi ve tepkiyi göstermesi  kaçınılmazdır" açıklamasını yaptı.
Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Suriye’de Şam’ın Doğu Gota ve Batı Gota bölgelerinde dün gece rejim güçlerince kimyasal silah kullanılmak suretiyle gerçekleştirilen saldırılar sonucunda yüzlerce sivilin hayatını kaybettiğine dair haberler büyük bir endişeyle izlenmektedir" denildi.
İddiaların derhal açıklığa kavuşturulması gerektiği ifade edilen açıklamada, "Suriye'de kimyasal silah kullanımı iddialarının doğruluğunu araştırmak üzere oluşturulan ve halen bu ülkede çalışmalarını sürdüren BM Araştırma Misyonu da söz konusu iddiaları araştırmalı ve bulgularını ortaya koymalıdır. Şayet iddialar doğruysa uluslararası camianın insanlığa karşı suç teşkil eden bu kabul edilemez vahşet karşısında gereken duruşu sergilemesi ve tepkiyi göstermesi kaçınılmazdır" ifadesi yer aldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49