Öne Çıkanlar sanlıuırfaspor voleybol tıt 1 Ölü 1

Bu haber kez okundu.

Suriye sınırda ateş devam ediyor
Türkiye’nin komşu ülkelerinden olan Suriye’de üç yıldan bu yana devam eden iç savaş belli aralıklarla durduğu belirtilirken aslında sürekli bir çatışmanın olduğu ve birçok olayın basına yansımadığı belirtildi.
 
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi karşısında bulunan Kobani kentinde dün düzenlenen saldırı sonrası yaralananlar, yine Suruç Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada edinilen bilgiye göre, Suriye içerindeki iç savaş zaman zaman Türkiye ilgilendirse de, Suriye içerisinde dışarı yansıtılmayan olaylar da yaşanıyor. Çatışmalarda yaralananlar, genelde Şanlıurfa ve ilçelerindeki hastanelere getirilirken, çatışma sesleri de sınıra yakın ilçelerde yaşayanları rahatsız ediyor. En son Kobani kentinde düzenlenen saldırıyla tepkisini ortaya koyan Suruç halkı, içi savaşa bir çözüm bulunmasını istedi. Alınan bilgilere göre, bazı olaylar basına yansırken, basına yansımayan birçok olay gelişiyor. Yaralıların sürekli Şanlıurfa ve ilçelerdeki hastanelere getirilmesi sonrasında yerli halkın sağlık sorunu yaşadığını öne süren bir vatandaş, “üç yıldan beri Suriye savaşıyor, çilesi bize de yansıyor. Biz burada kendi evimizde rahat değiliz, hastanelerde kaliteli hizmet alamıyoruz. Ayrıca sürekli çatışma ve silah sesleri geliyor. Kendi memleketimizde tedirgin oluyoruz, çocuklarımızı güvenli bir şekilde okula gönderemiyoruz. Daha önce Suruç’ta da benzer olaylar yaşandı ama en çok zararı Akçakale ve Ceylanpınar ilçeleri gördü. Bu sırunun artık son bulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
“Yardımların kesilmesi lazım”
 
Türkiye’den gönderilen yardımların, Esad yanlıları için kışkırtıcı olduğunu öne süren Ferit Korkmaz, Türkiye’den giden yardımlar sonrasında Esad yanlılarının Türkiye’ye cephe aldığını ve Türkiye’nin zarar görmesini istediklerini öne sürerek, “son üç yıl içerisinde Suriye’den gelen mermi ve bombalar sonucu yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Komşularla sıfır sorun projesinden bahsediliyor ama yeter artık. Bu projeye uyulacak diye daha kaç tane vatandaşımızı kaybedeceğiz. Türkiye yardım gönderdikçe, Esad yanlıları Türkiye’ye cephe alıyor ve Türkiye’nin zarar görmesi için her şeyi yapıyor. Ya Suriye’den gelen mermi ve bombalar canımız alıyor, ya da savaş sesiyle evimizde tedirgin oluyoruz. Türkiye’nin buna bir an önce çözüm bulması lazım” ifadelerini kullandı.(Ali ÇETİNKAYA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49