Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi gıda İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor ümgeneral Koç Şanlıurfada Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Suriye'de Yapmadığını Urfa'da Yaptı
Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen ve Şanlıurfa'da yaşamlarını sürdüren kadınlar, savaşın acı izlerini sanatla silmeye çalışıyor. Belediyelerin açtığı resim, el sanatları, bilgisayar, kişisel bakım ve dil kurslarıyla birlikte kadınlara yönelik çok sayıda kurs bulunuyor. Kurslarda her yaş grubundan çok sayıda kadın eğitim görüp marifetlerini sergiliyor. Savaştan kaçan kadınlardan Merya Dervis ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin açtığı resim kursunda Resim Hocası Remzi Kara'dan kurs alarak bir günde Göbeklitepe resmini çizmeyi başardı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 Göbeklitepe yılı kültür ve sanat etkinliği kapsamında açılan resim sergisinde Merya Derviş'in yaptığı Göbeklitepe resmi de sergilendi.
Resim sergisinde konuşan Suriyeli Merya Derviş," Suriye'de savaş başlarken 3 çocuğum ve ailemle birlikte Türkiye'ye gelerek Şanlıurfa'ya yerleştik. Belediye'nin açtığı resim kursuna katıldım burada Remzi hocam'dan çok güzel resim yapmayı öğrendim. Küçükken resim yapmayı çok istiyordum ama orada imkan yoktu, burada imkan çok resim yapmayı çok seviyorum Göbeklitepe resmini bir günde yaptım, hedefim daha güzel projelerde resim çizmektir" diye konuştu.
Resim hocası Remzi Kara ise," Merya Derviş yaklaşık 4 yıldır benden kurs alıyor çok meraklı ve yetenekli bir ressam yağlı boya ve kara kalemde bir günde tablo çizebiliyor"dedi.
HABER: MUSTAFA BAYAR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49