Öne Çıkanlar 1 yaralı Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi urfa haber

Bu haber kez okundu.

“Süreç devam ediyor”
PKK liderlerinden Murat Karayılan ve Abdullah Öcalan’ın kardeşleri Bozan Karayılan ve Mehmet Öcalan sürecin son aşamasını, çekilmelerin durdurulmasını değerlendirdiler.
 
Konu ile ilgili konuşan Bozan Karayılan; “Bilindiği gibi KCK,nin yaptığı bir açıklama ile PKK gerillasının sınır dışına çekilme uygulamasına şimdilik durdurulmuştur. Bu herhangi bir pravakasyon değildir bu gerçekliktir, bunun farklı sebepleri vardır bunlardan birisi hükümetin bir adım atmaması ve verilen sözlerin tutulmaması gibi şeylerdir.” Dedi.
 
Ülkenin çok hassas bir süreçten geçtiğini belirten Bozan Karayılan; “Şimdilik hasas bir süreçten geçiyoruz Kürt ve Türk halkı açısından umarız ki başarıya ulaşacaktır. Ulusal ve yerel basında olsun şimdilik süreç geri çekilmiştir. Mezarlık saldırıları tüm Dünyada olsun böyle bir saldır görmemiştir, insanlık dışı bir saldırıdır, hiçbir dinin hiçbir mezhebin kabul etmediği bir saldırıdır, mezarlık saldırıları geri çekilmeyi etkilemiştir diyemeyiz vahşi bir saldırı idi biz bu saldırıyı kınıyoruz.” Diye söyleyen PKK Liderlerinden Murat Karayılan’ın kardeşi Bozan Karayılan; “Hükümetin bunun üzerine düşmesi gerekir, sorumlulukları gereği en azından bir soruşturma açılması gerekir. Yetkililer en azından açığa çıkarılmasının gerektiğini düşünüyorum.” Diye belirtti.
 
Barış sürecin tek ayak üzerinde yürüyemeyeceğini söyleyen PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan; “Bizde medya da izledik doğrudur ama tabi acı birşeydir, keşke sürece devam edilseydi daha faydalı olabilirdi. Biz bunu defalarca söyledik, bundan yaklaşık bir ay önce ben adaya gittim. Az boz süreci biliyorum ben, neyin nereye varacağını da tahmin edebiliyoruz çünkü adada ağabeyim Abdullah Öcalan’dan öğrendim. Benim bağlantım ne Kandil’le vardır ne de BDP Genel Başkanı ne de giden heyetle vardır, tabi süreç şu aşamada bizimde medyadan izlediğimiz kadarıyla o gerillanın yurt dışına çıkması yani Kandil’deki yetkili PKK’lılar durdurmuşlar. Tabi bunun kimseye faydasının olacağını düşünmüyorum olan da şudur süreç tek ayak üzerinde yürüyemez bir sürecin yürümesi için iki taraflı olması gerekir.” Dedi.
 
Barış sürecinin tamamen durmadığına inandığını söyleyen Öcalan; “Devletin bu sürece katkı yapması gerekiyor 7-8 aydır paket diyorlar, bu paketin içerisini tam olarak kimse bilmiyor. Eğer paket bir an önce tamamen açıklansaydı ve bazı olumlu şeyler olsaydı süreç şu aşamada durma noktasında kalmazdı. Süreç durmuş değildir ama gerillanın çıkılması durdurulmuştur, devlet ve hükümet bu süreçte olumlu adımları atarsa sürece devam edilir. Ama bu şekilde sürdürülürse adada gördüğüm kadarıyla bu süreç tek ayak üzerinde yürüyemez. Süreç iki taraflı olmalıdır, PKK’ye dediler yurt dışına çık, ateşkes ateşkes yani 9 aydan beri belki bir mermi yine sıkılmamıştır ve bir insan ölmemiştir. Bu iyi birşeydir yani en büyük kar budur, ne asker ne gerillanın ölmemesi güzel birşeydir ve herkes bundan dolayı son derece mutludur. Son dönemde süreç durmuştur tabi bu sürece katkısı olacak olan en büyük güç hükümet ve devlettir eğer onlar bir katkı yaparsa sürecin önü önümüzdeki günlerde
 
yeniden açılabilir. Ölen bir insan eğer kim onu sever sevmez ayrıdır ama onu mutlaka seven insanlar vardır yani dağın başında ölen PKK’lı ve gerilla ise o mezarların tahrip edilmesi ve o cenazeleri alıp İstanbul’a götürülmesi ve ailelerin böyle zor duruma sokulması doğru bir şey değildir kimseye fayda getirmez. Yani ölülere saygılı olmak zorundasın bakın diri değildir bir kere ölmüştür, onların yani ölülerin üzerinden siyaset yapılmaz, aileleri ölülerini ziyaret ederler buna devlet ve hükümet saygılı olmak zorundadır. Diyolar ki Şırnak’taki birim yapmıştır ama devletin bundan haberi vardır, devlet bunları orada yapan insanlara yani uyarı şeklinde çeki düzen vermek zorundadır. Ölen insanların cenazelerinin tahrip edilmemesi halkın kışkırtılacak seviyeye getirilmesinin ne anlamı vardır ve özellikle bu sürecin içerisinde yapılması hiç doğru değildir, yapılmaması gerektiğinin kanınsındayız, bir ölünün mezarı tahrip edilir mi, bu insani olarak kabul edilir mi, bir kere buna dikkat edilmesi gerekir. Geçmişte belki herşey yapılmıştır, herşey olmuştur ama şimdi dünya çok daralmıştır, dünya da kabul etmezler insanlarda kabul etmezler. Cenazelere, ölen insanlara ve ailelere saygılı olsak daha faydalı olabilir, diyeceklerim budur ama bu acı birşeydir olmaması gerekirdi, olmuşsa bir kere daha böyle vakaların olmamasını isteriz ve dileriz.” Diye belirtti.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49