Öne Çıkanlar sosyal medya Başkan Beyazgül Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Sur’da 40 Kişilik Ekip Çalışıyor
 Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (Dicle EDAŞ), günlerdir sokağa çıkma yasağının devam ettiği ve yaşanan olaylar nedeniyle elektrik şebekesinin ciddi zarar gördüğü Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde bulunan 9 mahallesinin tümüne iki gün gibi çok kısa sürede elektrik hizmeti vermeyi başardı.
 
DİCLE ELEKTRİK EKİPLERİ ZAMAN KAYBETMEDİ
Daha önce sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı Diyarbakır’ın Silvan ve Lice, Mardin’in Nusaybin ve Derik, Şırnak’ın Silopi, Cizre ve İdil ilçelerinde yaşanan çatışmalar nedeniyle çok sayıda elektrik trafosu ve panosu hasar gören, elektrik hatları kopan, direkleri devrilen Dicle EDAŞ, bu ilçelere çok kısa sürede enerji sağlama başarısını göstermişti. Yaptığı başarılı çalışmalar ile söz konusu ilçelerdeki halkın takdirini kazanan Dicle EDAŞ, bu kez de Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağının dün sona erdiğiAbdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif, Ziya Gökalp, Camii Kebir, Camii Nebi, İskenderpaşa ve Melikahmet mahallelerine girdi.
 
SUR’DA 40 KİŞİLİK EKİP ÇALIŞIYOR
Dicle EDAŞ Diyarbakır İl Müdürlüğü’ne bağlı 40 kişiden oluşan 8 ekip, dün sokağa çıkma yasağının kaldırıldığının duyurulması ile birlikte Sur ilçesine girdi. 12 araç ile yasakların kaldırıldığı mahallelere giren ekipler, ilk gün hasar tespitlerini yaparak, acil yapılması gereken onarımları gerçekleştirdi.
Ekipler, yasağın kalktığı mahallelere elektrik enerjisi sağlayan 29 trafonun tümünü kontrol etti ve bunlardan 19’una aynı gün müdahale etti. Gerekli onarımları yaptıktan sonra da bu trafolardan beslenen yerlere elektrik verdi.
Ancak, 10 trafonun yaşanan olaylar yüzünden hasar gördüğü saptandı ve bunların değiştirilmesine karar verildi. Bu arada, çok sayıda elektrik panosu, orta gerilim kablosu, alçak gerilim hattı ve direğinin de çatışmalardan ciddi biçimde sarar gördüğü, iletim hatlarının büyük bir kısmının koptuğu saptandı.
 
BİR YANDAN ONARIM, BİR YANDAN TESPİT
Yapılan tespitlerin ardından Dicle EDAŞ ekipleri, hasarlı olanların yerine takılacak olan yeni trafolar ve gerekli ekipmanları ile birlikte bu gün sabah erken saatlerde yeniden Sur’a girdiler.
Ekipler, bir yandan mevcut hasarlı trafo, pano ve enerji nakil hatları ile ilgili onarım yaparken, diğer yandan da patlama veya çatışma riski nedeniyle dün giremedikleri sokaklara girerek, zaman zaman sıkılan kurşunların arasında hasar tespiti yapıyorlar. Yapılan tespitlere paralel olarak ekipler, buralarda da gerekli onarımları yapıyorlar.
Ancak, çalışma yapılan yerlerde hala patlamayan bombaların bulunduğu dikkat çekiyor. Dicle EDAŞ ekipleri, bir elektrik panosunun altında da patlamamış bir bomba bulurken, aniden çıkan çatışma nedeniyle başlarının üzerinden kurşunlar geçince, ciddi bir tehlike yaşadılar. Ancak tüm bu tehlikelere rağmen Dicle EDAŞ, ilçede kalan halka elektrik enerjisi verebilmek için çalışmalarını aksatmadan sürdürdü.
Dicle EDAŞ’ın bu özverili çalışmaları, halktan da büyük övgü aldı.
 
9 MAHALLEYE 2 GÜNDE ELEKTRİK SAĞLANDI
 
Yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Dicle EDAŞ Diyarbakır İl Müdürü Uğur Yaka, Sur ilçesinde yaşanan çatışmalar sırasında kurşunların isabet etmesi veya meydana gelen patlamalar yüzünden 10 trafoları ile çok sayıda pano, yeraltı kablosu ve elektrik direğinin zarar gördüğünü, iletim hatlarının ise koptuğunu söyledi. Bu nedenle ilçedeki birçok yere elektrik verilemediğini kaydeden Yaka, ‘’Yasağın kalkması ile birlikte hazır durumda bekleyen ekiplerimizi hemen Sur’a gönderdik. Yapılan tespitlerin ardından da bu mahallelere en kısa sürede elektrik enerjisi vermeye başladık. İlk gün 29 trafo bölgesinden 19’una enerji verdik. Bu gün de hasarlı trafoları değiştiriyoruz. Ciddi bir sorun yaşanmaması halinde akşama kadar bu trafoları da değiştirip, diğer arızalarıgidererek, geriye kalan yerlere gün içerisinde enerji vereceğiz. Buradan, her türlü tehlikeye rağmen büyük bir özveri ile çalışan arıza ekiplerimize de teşekkür ediyorum.’’ dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49