Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Suni Tehlikesi Mesajla Bildirilecek
Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, süne tehlikesi bulunan tarım arazileri bilgisinin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere mesaj yoluyla bildirileceğini söyledi.
 
Şanlıurfa Ticaret Borsası; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mahmut Ökten,  Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Emin Aydın ve Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya’nın katıldığı bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.
 
Çiftçilere yönelik düzenlenen toplantıda konuşma yapan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya; süne tehlikesi bulunan tarım arazileri bilgisinin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere mesaj yoluyla bildirileceğini söyledi. Bul yıl süne mücadelesi için il genelinde 19 ekip 45 teknik elamanın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilerek süne potansiyeli olan alanların belirlendiğini kaydeden Başkan Kaya; Nisan ayının sonlarına doğru ilaçlama gereken tarım alanlarının ilaçlanacağını ve süne tehlikesi bulunan tarım arazileri bilgisinin tarla sahiplerine kısa mesaj yoluyla bildirileceğini kaydetti.
 
 Şanlıurfa’nın Türkiye pamuk üretiminin %40’lık bir bölümünü karşıladığını hatırlatan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli ise; buğday desteklemelerinde 2. dilim ödemelerinin yapılmaya başlandığını söyledi. Dün itibariyle 12 bin 600 çiftçinin hesabına toplam 30 milyon TL desteklemenin yatırıldığını ifade eden Şelli, faturalarının Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe müdürlüklerine teslim etmeyen çiftçilerin, faturalarını bir an önce teslim etmesi gerektiğini belirtti.
 
Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya’nın çiftçinin sorunlarını yerinde tespit ederek ilgili kurumlara bildirdiğini de kaydeden Şelli; “Ticaret Borsamızın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya çitçimizin sorunlarını hem bize hem de bakanlığımıza bildiriyor. Bakanlığımız ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde çalıştığı için kendilerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
 
Şanlıurfa Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mahmut Ökten,  Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Emin Aydın ve Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, ticaret borsası yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve çiftçiler katıldı.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49