Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Su sorununa tankerli çözüm
Şanlıurfa’da elektrik kesintilerinin sık sık yaşanması üzerine su sıkıntısı yaşayan köy halkı, evlerinin önüne koydukları su tankerleri ile suyu depoluyor.
Elektrik kesintisinin fazla olduğu Şanlıurfa’da, elektrik kesintilerine bağlı olarak sular da kesiliyor. Kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşlar, su sorunu yaşamamak için su tankerleri alarak suyu bu şekilde depoluyor. Elektriklerin uzun süreli kesildiği zamanlarda tanker sayesinde su ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten köy halkı, çoğu zaman sıcak suyu içmek zorunda kaldıklarını söyledi.
Elektrik kesintileri karşısında sürekli sularının hazırda bulunduğunu belirten köy halkından Yasin Avdan adındaki vatandaş, “köy yerinde elektrikler kesilince susuz kalmamak için sürekli suyumuzu tankerde depoluyoruz. Elektrikler kesilince tankerdeki suyu kullanıyoruz. Bu şekilde su ihtiyacımızı karşılıyoruz. Elektrikler uzun süre gelmeyince buzdolabındaki buzlar da eriyor ve sıcak suları içmek zorunda kalıyoruz. Bu şekilde bir yaşam sürdürüyoruz. Tankerdeki su fazla sağlıklı değil ama yapacak bir şey yok. İlk başlarda tankeri havya suyunu karşılamak için aldık, elektrikler sürekli kesilince bu sefer ev ihtiyacı için kullanıyoruz. Tankerdeki su sürekli güneş altında olduğu için çocuklara dokunuyor ve çocuklarımız hastalanıyor” şeklinde konuştu.
Elektrik olduğu zaman da tankerdeki suyla ağaçları suladıklarını dile getiren vatandaşlar, sürekli olarak suyu tazelemeye çalıştıklarını söyledi. Elektrikler geldiği gibi tankerdeki suyu boşaltarak, yerine taze su koyduklarını belirten vatandaşlar, “bazı günler elektrikler kesiliyor ve saatlerce gelmiyor, böyle olunca mecburen tanker suyu kullanıyoruz. Elektrikler geldiği gibi tanker suyunu boşaltarak ağaçları suluyoruz ya da hayvanların suyunu karşılıyoruz. Bunun yerine tekrar taze su koyuyoruz. Suyumuzu sürekli taze tutmaya çalışıyoruz ama bazen elektrikler uzun süre gelmiyor. Böyle olunca çoğu zaman sıcak suyu içmek zorunda kalıyoruz” dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49