Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Su Güzellik Engellileri Unutmadı
Şanlıurfa Engelliler derneğinden engelli vatandaşların cilt ve tüy bakımı güzellik salonunda yapıldı.
 
Hayatını başkasının yardımı ve bakımı olmadan devam ettiremeyen engellilerin bakımını sağlayan kişilerin vereceği hizmetler hakkında yeterli bilgi ve bilinç düzeylerinin arttırılması, dolayısıyla bakıma muhtaç engelli kişilerin yaşam kalitesinin arttırılması kapsamında Engelliler derneği tarafından engelli vatandaşlara cilt ve tüy bakımları yaptırıldı.
 
Şanlıurfa zihinsel engeller rehabilitasyon ve istihdam derneği başkanı Bedih Satoğlu yaptığı açıklamada.  Engelliler de toplum içersinde yaşamaktadırlar. Bundan dolayı toplumun diğer fertleri gibi, Sosyal. Kültürel ve Ekonomik ihtiyaçları bulunmaktadır. Bu haklarını ya kendileri direk olarak veyahut aile v.s gibi kişiler aracılığı ile kullanmakta. Sosyal Yaşamları içersindeki kendileri için en lazımlı olan da Sağlık Bakımlardır. Bu sağlıklı bakımları arasında vücut cilt bakımları çok önemli bir yer tutmakta, bazen velileri de cilt bakımı arasında olan engellilerimizin vücutlarının bazı bölümlerinde bulunan ve hastalanmalarına sebep olan zararlı tüy ve v.s durumları giderilmesi, temizlenmesi konusunda gerçek anlamda perişan çaresiz kalmaktadır. Engellilerimizin ve engelli velilerimizin bu konudaki sızlanmaları karşısında Derneğimiz Yönetim Kurulu bu konuda imkân araştırmaları yaptık. Yaptığımız görüşmelerde Bu konuda bize yardımcı olacaklarını söyleyen, Su Güzellik  Salonu Merkezi Sahibi Hatice Kaya (Gençdal) merkezimizde cilt bakımı yapmaya gelecek olan engellilerimiz den normal müşterilerimizden aldığımız ücretin %50 sini alarak indirimli bakımlarını yapacağımızı, bu konuda sorunları olan engellilerimiz arasında ayrım yapmadan engellilerimize yardımcı olacaklarını belirti bizde engellilerimiz götürüp cilt, tüy gibi bakımlarını yaptırdığını belirti.
 
 
BEDENSEL ZİHİNSEL ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ ELİMİZİ UZATMALIYIZ
 
Su Güzellik Merkezi işletmecisi Hatice (Gençdal) Kaya: Toplumun ayrımcılığa uğrayan kesimleri arasında ilk sırada yer alıyor.ve sürekli insan hakları ihlallerine uğruyorlar..Birey olarak bu konuda engelli arkadaşlarımıza neler yapabileceğimizi nasıl yardımcı olabileceğimi düşündüm.bu durumda olan abimin olması belki de bu konudaki hassasiyetimi ön sıraya çıkardı.onların ihtiyaçlarını biliyorum hissedebiliyorum.sağlık, sosyal, kültürel anlamda yaşamın içinde olmaları için elimden galeni yapmaya çalışıyorum.bundan önce eş dost arkadaşlar vasıtasıyla ulaşmaya çalışıyordum.Şanlıurfa zihinsel engeller rehabilitasyon ve istihdam derneği başkanı Bedih Satoğlu ile irtibata geçip daha geniş engelli gurubuna ulaştım bundan sevinç duyuyorum. devletimiz birçok konuda yardımda bulunuyor. Ancak bazı detaylar (vücut bakımı, epilasyon gibi ihtiyaçlar farklı bir konuya giriyor, ve en çok aileleri için sıkıntı oluyor ve  bizlerden çok onlar için son derece önem arz eden bir konu.SU GÜZELLİK MERKEZİ olarak imkanlarımız doğrultusunda ayda bir gün  kendilerine hizmet verme sözü veriyoruz. umarım bu hareket bütün salonlarda vücut bulur.
 
Bugün burada ise engellilere verilen bakım hizmetinin kalitesini artırmak ve bu konuda bilincin yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla engellilerin bakımında önemli bir yer tutan; cilt sağlığı ve bakımı, saçların bakımı, bıyık-sakal tıraşı, istenmeyen tüylerin temizliği gibi temizliklerini yaparak onlara hayatı alıştırmaya çalıştıklarını belirtti.(Mustafa Bayar) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49