Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

STK’lerden Destek
Kentte 60 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşturulan platformun üyeleri, Balıklıgöl yerleşkesinde çözüm sürecine ilişkin basın açıklaması yaptı.
 
Platform adına hazırlanan açıklamayı okuyan Murat Müjdeci, farklı etnik ve dini kesimlerin yaşanabilir bir toplum üzerinde uzlaşması ve barışması gerektiğini ifade etti.
 
Yeni anayasayla farklılıkların hukuken koruma altına alınabileceğini dile getiren Müjdeci, şunları kaydetti:
 
"Hizmet aracı olan devletin, toplumla her alanda barışma zamanı gelmiştir. Kürt meselesi üzerinden şiddet sarmalına düşmüş olan toplumumuzun kavgalardan kurtulması, iç çatışmalarda yok edilen tüm kaynaklarımızın toplumun refahı ve mutluluğu için kullanılması gerekmektedir. Çözüm sürecini önemli ve anlamlı buluyor, tüm kalbimizle destekliyoruz. Barışa karşı durmak, gençlerimizin ölümüne zemin hazırlamak, kutsal olan yaşam hakkı ihlallerinin devamını istemektir."
Akil adamlar heyetini gerekli gördüklerini ve desteklediklerinin altını çizen Murat Müjdeci yaptığı konuşmada ‘’Ancak bu noktadan hareketle bölgedeki bütün STK’ların desteği alınmalı ve Aktif STK’lar sürece dahil edilmelidir’’ ifadelerini kullandı.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49