Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

STK’lar 17 Aralık operasyonuna tepki
Şanlıurfa bazı STK’lar ve Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şubesi üyeleri, 17 Aralık’ta yapılan yolsuzluk operasyonu ile ilgili bir basın açıklaması yaptılar. Coşkun, “ Bu odakların amacı Türkiye’yi 2001 yılındaki kriz dönemlerine geri götürmek, her gün onlarca insanın hayatını kaybettiği çatışma ortamını hortlatmak, dış siyasette yakalanan imajı yerle bir etmektir”
 
Bazı STK’lar ve Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şubesi üyeleri Ahmet Bahçivan İş Merkezi’nde toplanarak basın açıklaması yaptılar. Basın açıklmasını  Sendika Başkanı İbrahim Coşkun yaptı. Çoşkun ”Millet bu tarihlerden önce de oynanan oyunları çok iyi gördüğü ve bir daha postallıların tahakkümü altında yaşamayı istemediği için iradesine sahip çıkıyor.
Son günlerde “Eski Türkiye” nin özlemini kuran kimi odaklar, yeni tertipler kurarak Türkiye’nin yakalamaya çalıştığı huzur ve güven ortamını, kalkınma hedeflerini, uluslararası arenadaki tercihlerini, savunma sanayisindeki bağımsızlık ideallerini baltalamak için devreye girdiler. Yolsuzluk bu milletin kültürel ve manevi kodlarından dolayı tahammül edemeyeceği en önemli hususlardandır. Bu topraklar üzerinde yaşayan milletin hiçbir ferdi yolsuzluğu hoş görmez, sineye çekmez. Bu konuda suçluluğu ispatlanan herkesin en ağır cezaları almaları gerekmektedir. Ancak yaşanan olayların tertip şekli, birleştirilen soruşturmalar, toplum mühendisliği çalışmasının sonucu olarak ortaya çıktığı belli olan ayakkabı kutusu algısı ve sürekli bir şekilde yazılı, görsel, sosyal medya üzerinden pompalanan itibarsızlaştırma çalışmaları, yargı mensuplarının yürütme alanına giren konularda bildiri yayınlamaları, yapılmaya çalışılandarbenin boyutlarını göstermektedir. 10 yıldan beridir hemen her alanda elde edilen kazanımların tehdit edilmesi, son bir iki haftada Türkiye’nin uğradığı zarar ve her şeyden önemlisi vatandaşın kafasında yer eden “Cemaat-Ak Parti” mücadelesi algısı tamiri mümkün olmayacak boyutlara ulaşmıştır.
 
Tüm bunlarla beraber özelde bölgemizin, genelde ise Türkiye’nin en büyük projesi olan Kürt meselesinin çözülmesi ve eşit yurttaşlık temelli kardeşlik çalışmalarını sekteye uğratmak için aylardan beridir çeşitli provokasyonlarla sahada çalışanlar, şimdi bu kirli operasyonla önemli bir fırsat yakaladıklarını zannediyorlar. Bu odakların amacı Türkiye’yi 2001 yılındaki kriz dönemlerine geri götürmek, her gün onlarca insanın hayatını kaybettiği çatışma ortamını hortlatmak, dış siyasette yakalanan imajı yerle bir etmek, 10 yıldır milletin alın teriyle ilmek ilmek döşenen yatırımları ve normalleşme adımlarını değersizleştirmek ve en önemlisi millet iradesinin temsil görevini üstlenen Hükümeti devirmektir. Gezi olaylarından çok önce hazırladıkları ancak Gezi olaylarında provasını yaptıkları elbiseyi, şimdi üzerimize giydirmeye çalışıyorlar. Ama şunu unutmuş olmalılar ki, artık herkes kendi giyeceği elbiseyi kendisi dikiyor. İpliği biz, kumaşı biz, makinesi biz... Üzerimize elbise yakıştırmaya çalışanların amacının bedenimizi örtmek değil, bedenimize hükmetmek olduğunu çok iyi biliyoruz.
Demokrasinin en önemli aygıtlarından olan seçim sandığından korkan tüm odakların amacı seçim sandığı kurulmadan bu işi bitirmek. Çünkü çok iyi biliyorlar ki, seçim sandığı kurulursa eğer, millet bundan öncekilerde olduğu gibi bu oyunu da bozar. Bu yüzden Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi olarak diyoruz ki, bu kirli tezgâhın hedefi şu veya bu değildir. Hedef, barış sürecidir, istikrardır, başörtülülerin kurumlardan kovulmasıdır, hedef Kürtler, Türkler, Araplar, Çerkezlerdir, hedef Mısır’dır, Suriye’dir,Irak’tır,İran’dır ve evet dostlar hedefTürkiye’dir. Bugün bu kirli tezgâha, bu büyük operasyona karşı durmak Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmak, milli iradeyi hâkim kılmak, barış sürecini ve eşit yurttaşlık temelinde kardeşliği kadim hale getirmektir. Diğer türlü bugün bu oyunu kuranların oyunun sonunu da hesapladıkları unutulmamalıdır. Birlikte mücadele edersek, sadece Türkiye’yi hedef alan küresel operasyonu değil, bütün dünyayı hedef almış küresel sömürü düzenini de deşifre etmiş olacağız.
Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
 
 
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48