Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Spotta işler kesat
Şanlıurfa’da ikinci el eşyaların satıldığı ve öğrencilerin mekanı olarak bilinen spot pazarında işlerin pek açılmadığı belirtildi.

Kentte kiraların yüksek olmasından dolayı ev kiralamayan öğrenciler, eşya da almak zorunda kalıyor. Yeni eğitim-öğretim sezonunda öğrenci ev bulmakta güçlük çeken öğrenciler, artık ikinci el eşyaların satıldığı pazara da uğramıyor. Genellikle öğrencilerin alışveriş yaptığı beykapı spot pazarındaki esnaflar, satışların olmamasından şikayetçi oldu.

Yaz ayları boyunca zaten iş yapamadıklarını dile getiren esnaflar, okul dönemini beklediklerini ancak, okul döneminde de pek bir satışın olmadığını söyledi.

Öğrencilerin, bu yıl genellikle yurtları tercih ettiğini söyleyen bir esnaf, “burada ikinci el eşya sattığımız için, müşterilerimiz genellikle öğrenci oluyordu ancak bu yıl, ev kiraları yüksek olduğu için, öğrenciler hep yurtlara yerleşti. Öğrencilerin yurtlara yerleşmesi sonucu satışlarımız ciddi anlamda durdu. Yaz ayları boyunca yapmadığımız satışların zararını, okul döneminde telafi edeceğimizi düşündük ancak, beklediğimiz gibi olmadı” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’da ev kiralarının yüksek olması sonucu, yurtları tercih eden öğrencilerin yoğunlukta olması yurtlarda da yer sıkıntısının yaşanmasına neden oldu. Öğrencilerinin büyük bir kısmının yurtlara yerleşmesiyle birlikte, yurt fiyatlarının da yükseldiği belirtildi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48