Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Spotçuların yüzü gülmeye başladı
Şanlıurfa’nın ikinci el eşya pazarı olarak bilinen spot pazarı, üniversite öğrencileri ve memurların kente dönmesiyle birlikte hareketlenmeye başladı.
 
İkinci el eşya adına bütün malzemelerin bulunduğu spot pazarı, öğrenci ve memurların birinci adresi oluyor. Üniversitede okuyan veya üniversiteyi ilk kez kazanan öğrenciler, evlerini döşemek için genellikle ikinci el eşyaları tercih ediyor.
 
Evlerini döşemek için malzeme almak için spot pazarına gelen üniversite öğrencileri ve memur kesim, esnafların yüzünü güldürüyor. İşlerinin yavaş yavaş açılmaya başlandığını söyleyen esnaf Ali Geldi, yaklaşık 4 aydan beri bir durgunluk yaşadıklarını aktardı.
 
Okulların tatile girmesiyle birlikte işlerinin de durduğunu söyleyen Geldi, kente gelen üniversite öğrencileri ve memurların esnafların yüzünü güldürdüğünü anlattı. Daha ucuz olması nedeniyle ikinci el malzemelerin öğrenciler tarafından tercih edildiğini belirten Geldi, “bilindiği gibi burası ikinci el malzemelerin satıldığı bir yer. Buradan alışveriş yapanlar, genellikle bakar olan kişilerdir. Onlar da öğrenci ve memurlar oluyor.
 
Müşterilerimizin çoğunluğu öğrenci ve memur olduğu için genellikle okul dönemlerinde işlerimiz oluyor. Şimdi üniversiteye gelen öğrenciler, eşya almaya geliyor. Tabi daha bütün öğrenciler gelmedi. Bir kısmı geldi, aynı şekilde memurlar da öyle. İşlerimizde bu aralar bir hareketlilik yaşanıyor, ilerleyen günlerde daha da artacak. Bütün üniversite öğrencilerinin gelmesi sonucu buranın esnafının yüzü daha da gülecek” diye konuştu.
 
Öte yandan yaz ayları boyunca iş yapamayan esnaflar, şu sıralar yapacakları satışların zararı ancak kurtaracağını belirtiyor. Konuya ilişkin konuşan bir esnaf, “evet bu aralar satışlar artacak ama yaz ayları boyunca boş durduk. Ufak tefek satışlar haricinde neredeyse hiç satış yapamadık. Bu dükkanların vergisi var, kirası var. Şu sıralar yapacağımız alışverişler elbette ki bizi sevindiriyor. Ama yaz aylarının açığını kapatır mıyız orasını bilemem” dedi.
 
Spot pazarı esnafları, genel anlamıyla bu süreçten memnun olduklarını ve üniversite öğrencilerinin kente geleceği zamanı beklediklerini kaydetti.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49