Öne Çıkanlar buyuksehır Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir Akabede araç takla attı Başkan Kuş sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Soylu, Kongre sürecini Urfa'da anlattı
Ak Parti 5’nci olağan kongre hazırlanıyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Süleyman Soyla Şanlıurfa’ya geldi. Soylu, Türkiye’nin son 13 yılda ortaya koymuş olduğu hem demokrasiye ait hem ilerlemeye ait hem zenginleşmeye ait hem de kalkınmaya ait yükselmeler elbette ki hep aziz milletimizin sayesinde gerçekleştirdik"dedi.
Ak Parti 5'nci olağan kongresi toplantıları GAPTEAM’da başladı. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Süleyman Soyla, Bölge koordinatörü Çorum milletvekili Murat Yıldırım, AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Seydi Eyüpoğlu, Abdulkerim Gök, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez Şanlıurfa Belediye başkanılar Güneydoğu Anadoludan  14 ilin AK Parti İl Başkanları, Belediye, İlçe  Belde Belediye Başkanları ve ilin genel merkez koordinatörleri  oluşan 192 kişi  katıldı. 
GAPTEM konferansa solunda bir konuşma yapan . AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Süleyman Soyla, "Türkiye’nin son 13 yılda ortaya koymuş olduğu hem demokrasiye ait hem ilerlemeye ait hem zenginleşmeye ait hem de kalkınmaya ait yükselmeler elbette ki hep aziz milletimizin sayesinde gerçekleşmektedir. Türkiye’nin hedeflerine yönelik adımları atılımları bu günden sonra da devam edecektir. Demokratikleşmeyi, ilerlemeyi, diğer taraftan 2023 hedeflerini, Türkiye’nin siyasal ve toplumsal normalleşmesine yönelik ortaya koymuş olduğu programı AK Parti hız kesmeden, yorulmadan, bıkmadan ve usanmadan devam ettirecektir. Son yapılan kongre hem milletimizin istikrarına hizmet etti bir kongre ki bu güne kadar vesayetin yönettiği, bu güne kadar darbe kuralları, oligarşik sermaye ve oligarşik bürokrasinin yönettiği bir anlayışı tamamen millete havale ettik. Milletin yarına ait hedeflerini o kongrede bir kez daha gerçekleştirdik. Türkiye’de bu gün belki de en temel ihtiyaçlarımızdan biri olan AK Parti’nin 12 yıldır iktidarda gerçekleştirmeye çalıştığı normalleşmeye yönelik çok önemli adımlar atıldı. Ekonomi, siyasi hayatımız da, demokratik hayatımızda Türkiye’de belki de yıllardan beri insanımızın karşı karşıya kaldığı meselelere karşı çözüm süreciyle beraber çok önemli devrim niteliğinde adımlar atılmıştır. Milletimiz demokrasi devrimini bir kez daha son 12 yılda en önemli bir şekilde tesis edilmesinin mutluluğunu yaşamaktadır. Türkiye’nin de siyasetini de normalleştirerek 5’nci olağan kongresine gidiyor. 2015 seçimlerinde hedeflerimize ulaşmada bu kongreler AK Parti için tarihi bir fırsattır"dedi.
Soylu, 12 Eylül geçeli henüz çok gün olmadı önümüzde de bir 16-17 Eylül var, Eylül ayı aslında baharın ve yazın bir şekilde uğurlanacağı gürdür. O bahar ile tekrar buluşacak bir ay olmasına rağmen hep bizde bir hüzün ortaya koymuştur. Ama bu hüzünün maliyetini de bu aziz millet hep ödemiştir. Türkiye son 50 yılda iki anayasa yaptı. bu iki anayasa da darbe ürünü yasalar ve darbe ürünü yasalardır. 1960 darbesi bir kurucu meclis tesis etmiş ve 1961 Anayasasını oluşturmuştur. 1980 darbesi 12 Eylül’de bir kurucu meclis tesis etmiş ve 1982 Anayasasını oluşturmuştur. Şimdi AK Parti kadrolarının önünde bir siyasi partinin ayağına gelebilecek tarihi bir fırsat bulunmaktadır ve bu fırsat şudur, ilk kez bu millet 2015 seçimlerinden sonra ilk kez bu büyük millet vesayetin değil, darbelerin değil, oligarşik sermaye ve oligarşik bürokrasinin değil tam anlamıyla bu milletin kendi kararıyla azmiyle gerçekleştirebileceği bir yeni Anayasaya doğru yol almaktadır. AK Partinin en büyük temel sorunu budur. Bu aziz millet bize her şeye rağmen gezi olaylarına rağmen, 17 ve 25 Aralık darbelerine rağmen 30 Mart seçimlerine doğru giderken AK Partiye yapılan bütün iftiralara ve bütün tezgahlara, bütün oyunlara bu aziz millet direnerek siz haklısınız, sizin tezleriniz, sizin duruşunuz haklıdır diyerek Mart seçimlerinde 45.5, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de AK Partinin liderine yüzde 52 civarında bir oy vererek bu Türkiye’nin üzerine oynanmak istenen oyunu bozarak bu milletin evlatlarına hadi bakalım hedeflerinize ve Türkiye’nin yarınlarına yürüyüşünüzü devam ettirin demiştir."dedi.
Soylu, Şubat sonuna kadar Kongrelerimizi tamamlayacağız, büyük kongrelerimize Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu katılacaktır."dedi. 

GAPTEP' düzenlenen Ak parti  5’nci olağan kongre toplantıları basına kapalı olarak gerçekleşti.  
Soylu akşam saatlerinde ise Celalettin Güvenç’in Avukat Kızı Selvi Nazlı Güvenç’in nişan törenine katılması bekleniyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49