Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Sonuçlar açıklandı?
 Şanlıurfa’da 13. Dönem 33 genç, POMEM öğrencisi olmaya hak kazandı

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, ‘Toplumla sürekli iç içe ve etkileşim halinde bulunan polislerin, can ve mal güvenliğinin sağlanması gibi çok kritik ve hayati önemi olan görev ve işlevleri bulunmaktadır. Bunun yanında günümüzde polisin görevi gün geçtikçe artmakta ve zorlaşmaktadır. Gelecekte mevcut gelişmelerin hızla artmasıyla daha da ivme kazanacaktır. Bu doğrultuda, çağımız, polisin en iyi şekilde eğitim görmesini gerektirmektedir. Çünkü demokratik yaşam içerisinde genel güvenlik ve asayişi korumak gibi önemli bir kamu hizmetini yürüten polisin eğitimli olması şüphesiz son derece önem arz etmektedir. Emniyet Teşkilatı Suç ve suçluyla mücadelede daha etkin ve caydırıcı olmak için sürekli gelişmektedir. Polis eğitiminin temel amacı, insan haklarına saygının, çağdaşlığın, hoşgörünün, standart davranış modelleri ile standart uygulama süreçlerinin hâkim olduğu etkili ve verimli bir hizmet anlayışının yerleştirilmesi amacıyla eğitim biliminin temel esasları çerçevesinde uygulamaya dayalı bir eğitim modelinin geliştirilmesidir.’ Denildi.

Bu doğrultuda, 06.05.2005 tarih ve 25807 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 3201 Sayılı Emniyet Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkındaki 5336 Sayılı Kanun kapsamında kurulan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerimizde, 4 yıllık üniversite mezunu öğrencilere en az (6) ay süreli polis meslek eğitimi verilmektedir. Bu eğitimler 2005 yılından günümüze devam etmektedir. Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerimizin kuruluş amacı, Emniyet Teşkilatımızın polis memuru ihtiyacını karşılamak, 4 yıllık fakülte mezunu öğrencilerin teşkilatımıza kazandırılarak teşkilat personelimizin niteliklerini artırmak ve öğrenim gördüğü süre içerisinde verilen eğitimler ile bilgili, disiplinli, demokrasiye, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne saygılı aydın polisler yetiştirmektir...

Emniyet Teşkilatının polis memuru ihtiyacını karşılamak aracılığıyla 2013-2014 öğretim döneminde düzenlenecek olan polis meslek eğitimlerine alınacak olan öğrenci adaylarının Değerlendirme ve Seçme İşlemleri 21–27 Ekim 2013 tarihleri arasında bölge merkezlerinde yapılmıştır…

Yapılan Değerlendirme ve Seçme İşlemleri sonucunda; 1. 2013-2014 eğitim-öğretim yılında 13. Dönem polis meslek eğitimleri için (3170) erkek ve (130) bayan öğrenci adayı ile daha önceki dönemlerde çeşitli nedenlerle öğrencilik hakları sonlandırılan ancak mahkeme kararıyla hakları iade edilen (23) öğrenci adayı ve  12. dönem polis meslek eğitimlerinden sağlık durumundan dolayı dönem ertelemesi yapılan (14) öğrenci adayı olmak üzere toplam (3337) öğrenci adayının planlamaları Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerine yapılmıştır. 2.13. dönem polis meslek eğitimi 04 Kasım 2013 tarihinde başlatılacaktır. 4. İlimizden 33 aday POMEM öğrencisi olmaya hak kazanmıştır. 5. Sınavlara ülke genelinden yaklaşık 32.000 kişi başvuruda bulunmuş, olup, 3300 kişi asil olarak 13. Dönem POMEM Öğrencisi olmaya hak kazanmıştır. Bu da başvuranların yaklaşık olarak % 10’unun kazandığını göstermektedir. 6. Bu oran ilimiz için % 11’in üzerine çıkmaktadır. Yedek olarak kazananlarla birlikte bu oran yaklaşık % 20’lere ulaştığı belirtildi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49