Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Soğuk hava sobaları çıkartı
Doğalgaz kullanımının fazla yaygınlaşmadığı Şanlıurfa’da soba kullanma dönemi başladı. Sobalardan yükselen dumanların gökyüzünü kaplıyor.
Kış aylarının gelmesiyle birlikte başlayan yağışlar, soba kullanımını artırdı. Şanlıurfa’da soba kullanımının artmasıyla birlikte dumanlar da yükselmeye başladı. Hava kirliliğine en büyük sebebi veren nedenlerden bir tanesi soba kullanımı olurken, bu anlamda kış aylarında Şanlıurfa’nın havasında kirlilik oranı artıyor.
Şanlıurfa’nın dar ve tarihi sokaklarında soba bacalarından yükselen dumanlar, kente eski bir hava katarken, öte yandan dumanlar gökyüzünü kaplıyor. Her kış aynı şekilde yakılan sobalar, aynı manzarayı ortaya çıkarırken, kimisi bu durumdan memnun, kimisi de soba kullanımından memnun kalmıyor.
Eski dönemleri andırdığı gerekçesiyle soba kullanımının sürmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, birçok kültürün değiştiğini, bu nedenle eski havayı soba kullanımında bulduklarını söyledi.
Öte yandan sobalardan yükselen dumanların hava kirliliğine yol açtığını belirten vatandaşlar da soba yerine doğalgaz kullanımının yaygınlaşması gerektiğini savundu. Kentin yapısı ve çalışmalar neticesinde doğalgazın gitmediği birçok mahalle bulunurken, bu tür mahallelerde soba kullanımı alternatif oluyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49