Öne Çıkanlar Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor muzaffer patates hasad

Bu haber kez okundu.

Soğuk günlerin sıcak dürümü
Mutfağıyla Türkiye’nin sayılı illeri arasına girmeyi başaran Şanlıurfa’da vatandaşların ciğer kebabına ilgisi sürüyor. Lezzeti ve kokusuyla albenisi yüksek olan ciğer kebabını yerli yabancı herkes tüketiyor.
Haşimiye Meydanı Gümrük Han’ında yaz aylarında genellikle yabacı misafirlerin ilgi gösterdiği ciğer kebabına kış aylarında ise yerli halk ilgi gösteriyor.
Lezzetiyle kendisini ön plana çıkaran Ciğer kebabı uygun fiyatıyla vatandaşlara unutamayacakları bir damak tadı bırakıyor.
Ciğer kebabı satıcısı Esnaf Mustafa Bey 30 yıldır Ciğercilik yaptığını belirterek şunları söyledi;
“ Bizim vatandaşımız ciğer kebabını çok seviyor. Hele ki sabah saatlerinde bizden önce gelip kapıda bekleyen müşterilerimi oluyor. Ramazanda sahur vaktinde bile hizmet veriyoruz. Yabancı turistler bile ciğer kebabına alışmış durumda”
Yaz aylarında işlerin daha yoğun olduğunu vurgulayan esnaf Mustafa şunları söyledi;
“ Yaz ayları turizm için hava güzel olunca daha çok müşteri geliyor. Kış aylarında ise satışlarımız biraz daha düşüyor. Sadece esnaf ciğer kebabına yöneliyor. İş yerimiz küçük olmasına rağmen işlerimizden gayet memnunuz. Ciğer kebabının yanında dalak, yürek, tavuk, ve kuşbaşı yoğun olarak tüketiliyor. Ciğerin yanında genellikle ayran eşlik etse de kola gibi içecekleri de tercih eden müşterilerimiz de var”  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49