Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

“Sodes Aracılığıyla Bölgeye 600 Milyon Tl Para Harcandı”
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, DSİ Konferans Salonunda düzenlenen Şanlıurfa Valiliği Koordinasyonunda Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ve SODES tarafından 300 bin TL ile finanse edilen “Çiçekler Solmadan 5” projesi kapsamında yürütülen Liselerarası Bilgi Yarışması finaline katıldı. 
 
Vali Celalettin Güvenç, Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve öğretmen ile öğrenciler eşlik etti.
 
Final yarışması öncesinde salonda bulunan öğrencilere seslenen Vali Celalettin Güvenç, GAP Eylem planıyla yürütülen çalışmaların yansımalarının Şanlıurfa ve bölgede net bir şekilde görüldüğünü söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın GAP Eylem Planını 2008 yılında bölgeye sunmasıyla Güneydoğu’ya ne kadar çok önem verdiğini belirten Vali Güvenç, bölgeler arasındaki farklılık ve geride kalmışlığın azaltılması yönünde GAP Eylem Planı ile çok önemli yatırımlar yapıldığını kaydetti. GAP Projesi kapsamında 2008 yılından bu yana 20 milyar TL para harcandığını ifade eden Vali Güvenç, “Bunun sonucunda 2012 Haziran Ayında Mardin’e kadar 220 Km kanalları bitirdik. Gelecek sezon Mardin Nusaybin ovaları da sulanacak. Kardeşlerimiz, insanlarımız Fındık için Ordu’ya, Pamuk için Adana’ya, Üzüm için Manisa’ya gitmeyecek. Kendi tarlalarını ekip biçecekler” dedi.
 
SODES aracılığıyla da bölgeye 600 milyon TL para harcandığına değinen Vali Güvenç, bunun yansımalarını da çocuklara ve kadınlara yönelik gerçekleştirilen projelerle gördüklerini söyledi. Vali Güvenç, “Kadınlarımıza, çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik yapılan bu projelerle teknolojiyi, kalkınmayı, geleceğin Türkiye’sini inşa etmeyi ve teknolojiyi satın almak değil ülkemizde üretmeyi istiyoruz. Emniyet Müdürlüğümüzün ve Polis kardeşlerimizin Polis Bayramlarını en içten dileklerimle kutluyor, bu projede yer almalarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.
 
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ise yaptığı konuşmada, “Bugün burada Valimizin koordinesinde liseler arası bilgi yarışması gerçekleştirdik ve yarışma sonucunda yarışmacılarımıza ödüllerini vereceğiz. Herkese katılımlarından dolayı teşekkür ederim” dedi.
 
Konuşmaların ardından 46 okulun yarıştığı liseler arası bilgi yarışmasının Finaline geçildi. Yarışmayı Özel Çağlayan Fen Lisesi birinci, Şanlıurfa Sosyal Bilimler Lisesi ikinci, Şanlıurfa Fen Lisesi ise üçüncü olarak tamamladı. Dereceye giren öğrencilere Vali Güvenç ve beraberindeki heyet hediyelerini vererek; birinci olan okulun öğrencilerine tablet bilgisayar, ikinci olan okulun öğrencilerine dijital fotoğraf makinesi, üçüncü olan okulun öğrencilerine ise kol saati ödül olarak verildi.
 
Öte yandan aynı proje kapsamında 38 Lise arasında gerçekleştirilen futbol turnuvasında dereceye giren takımlara da hediyeleri verildi. Halı saha futbol turnuvasında birinci olan Eyüp Göncü Lisesi futbol takımına Eşofman Takımı ve Spor Ayakkabı, ikinci olan İMKB Çok Programlı Lisesi futbol takımına Eşofman takımı, üçüncü olan Endüstri Meslek Lisesi futbol takımına ise, forma hediye edildi. Ayrıca dereceye giren bütün öğrenciler, Çanakkale ve Bursa gezileriyle ödüllendirildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49