Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Soba Kullanımı Çevre Kirliliğini Artırıyor
Kış aylarının da gelmesiyle birlikte artan hava kirliliği insan sağlığını ciddi anlamda tehdit ediyor. Sanayinin yoğun olduğu ve sanayiyle iç içe olan illerde hava kirliliği daha fazlayken, Şanlıurfa’da sanayinin az ve il merkezinden uzak olması, kent havasının temiz kalmasını sağlıyor.
Şanlıurfa’da soba kullanımının yaygınlaşması dolayısıyla hava kirliliği de artıyor.
Kış aylarında kullanılan yakıtların da etkisiyle artan hava kirliliği oranları artarken, Şanlıurfa bu anlamda sanayisi gelişmiş illerden daha temiz bir havaya sahip. Hava kirliliği konusunda Güneydoğu illeri arasında orta sıralarda yer alan Şanlıurfa, kış aylarında soba kullanımıyla birlikte hava kirliliği artıyor.
SOBA KULLANIMI ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ ARTIRIYOR
Kış aylarının yaşandığı bu günlerde Şanlıurfa’da soba kullanımı artarken, buna bağlı olarak hava kirliliği de artıyor. Sanayinin il merkezinden uzak olması bu anlamda avantaj olurken, kent merkezinde doğalgaz kullanımının az olması ise dezavantaj olarak değerlendiriliyor. Gaziantep ve Diyarbakır’a oranla daha temiz bir havaya sahip olduğu belirtilen Şanlıurfa’da soba kullanımının artmasıyla birlikte hava kirliliği artıyor. Soba bacalarından çıkan dumanların hava kirliliğini artırdığını söyleyen Abdulkadir Göl, “Şanlıurfa’da sanayi az olduğu için havaların fazla kirli olduğunu düşünmüyorum ama kış aylarında soba kullanımı arttığı için hava kirliliği de artıyor. Buna bağlı olarak, kentimizin birçok ilden daha temiz olduğunu düşünüyorum” dedi.
ŞEHRİN YAPISI, HAVA KİRLİLİĞİNDE ETKİLİ
Hava kirliliğinin soba ve egzoz dumanı olarak bilinirken, kentin tomografik yapısının da hava kirliliğinde büyük etken olduğu belirtiliyor. Kent merkezindeki birçok mahalle temizlik açısından gelişirken, kenar mahalleler ise, çöp altında kalıyor. Çöplerin de hava kirliliğini artırdığı belirtilirken, tomografik yapıya göre, kenar mahallelerin hava kirliliğini artırdığı belirtiliyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48