Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Sivil Toplum Kuruluşları Barış Sürecini değerlendirdi.
Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin, Evren Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı ve Esnaf Sanatkârlar ve Odası Başkan Vekili Mustafa Arslan barış sürecine ilişkin açıklamalarda bulunarak sürecin Şanlıurfa’ya ne gibi katkılar sağlayacağını değerlendirdi.
Mehmet Kaya;  “Türkiye’nin Geleceği Değişecek”
-Şanlıurfa Büyük Bir Sıçrama Yapacak
-Tersine Göç Başlayacak
Sabri Ertekin. Özellikle dış turizmimizin daha da canlanacağını ümit ediyoruz
Mustafa Arslan. İlimize Holdingler gelmeye başladı ciddi yatırımlar devam ediyor.
Mahmut sulak  Aşiretler, de memnun
Barış süreci ile ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya; sorunun çözümü ile birlikte Türkiye’nin ve Şanlıurfa’nın geleceğinin değişeceğini söyledi.
Barış süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, bu sürecin umut verici olduğunu belirtti. Türkiye’de herkesin barışı istediğine vurgu yapan Kaya; Yaşanan bu gelişme ile birlikte Türkiye’nin ve Şanlıurfa’nın geleceğinin değişeceğini söyledi. Barış süreci ile birlikte teşvik yasasında 6. Bölgede yer alan Şanlıurfa’da ciddi yatırımların yapılacağını kaydeden Kaya;  bu süreçle birlikte tersine göçün başlayacağını ifade etti.Yatırımların yapılması halinde Şanlıurfa’daki insanların artık çalışmak için çevre illere gitmeyeceğini ve kendi ilinin ekonomisine katkı sağlayacağını belirten Kaya; “Barış sağlanırsa ilimizde istihdam artar ve ekonomimiz büyür. Yatırımcılar Şanlıurfa’ya akın eder. Çünkü ilimiz yatırım yapmak için büyük bir potansiyele sahip. Yıllardır terör nedeniyle ihmal edilen Güneydoğu’nun kaderi değişecek. Yatırımlara ve ekonominin büyümesine paralel olarak ilimizde nüfus iki katına çıkacak.” dedi. Şanlıurfa’nın huzurlu bir kent olduğuna değinen Kaya, ilin normal şartlarda da dışarıdan göç aldığını ve nüfus oranının her geçen gün arttığını söyledi. Yatırımcıların güvenlik açısından tereddüt etmeden Şanlıurfa’yı seçebileceklerini ifade eden Kaya; “Terör hem Türkiye’nin hem de ilimizin kanayan yarasıydı. Barış süreci ile birlikte ilimiz ekonomik anlamda büyük bir sıçrama yapacak ve ülke ekonomisine katkı sunacaktır. Ülke olarak hedefimiz Dünya’nın 10 büyük ekonomisi arasında yerimizi almak. Yıllardır terörün yok edilmesi için harcanan kaynaklar artık ülkenin ekonomisinin büyümesi için harcanacak. İlimizde özellikle tarım ve turizm bakımından çok ciddi bir potansiyel var. Yıllardır ilimize gelemeyen yatırımcılar buraya gelmek için birbirleriyle yarışa girecek.” diye konuştu.  Yıllardan beridir Kürtlerin ve Türklerin kardeş olduğuna değinen Kaya; “Bizler etle tırnak gibiyiz. Yılladır beraber yaşıyoruz. Bu anlamsız kavganın son bulmasını istiyoruz. Artık analar ağlamasın diyoruz” dedi.
Şanlıurfa Ticaret ve sanayi odası başkanı Sabri Ertekin
Şanlıurfa Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin barış süreci ile ilgili yaptığı eçıklamadı Son zamanlarda hükümetimizin yaptığı cesur atılımlarla barış ümidimiz her zamankinden daha fazla arttı. Siyasi kaygıları değil insani kaygıları öne alan,  büyük risk taşıyan ancak inşallah gerçekleşmesiyle ülkemize de kazancı çok büyük olacak olan bu girişimleri takdirle karşılıyor, toplumu oluşturan sessiz çoğunluğun sesi olarak bütün kalbimizle destekliyoruz.
21 Martta açıklanan mektup da olumlu. Herkes elinden geldiği kadar olumlu yaklaşırsa çözüm inşallah gerçekleşir.  Ama iyi niyet yerine kötü niyetle olaya yaklaşılırsa bir sürü bahane buluna bilir. Önemli olan hepimizi yakan bu ateşe benzin değil su dökmektir. Birlikte geleceğimizi inşa etmek için güçlerimizi birleştirmeliyiz, çarpıştırmamalıyız.
Başkan Sabri Ertekin Özellikle dış turizmimizin daha da canlanacağını ümit ediyoruz. Çok şükür yatırım konusunda Şanlıurfa’nın bir sıkıntısı yok. Organize sanayi bölgelerimizde yeni başlanan yatırımların tutarı 1 milyar TL’yi aştı. En az bu kadar da araştırma safhasında yatırımlar var. Ancak turizmde de büyük potansiyelimiz var. Bunun olumlu etkileneceğini düşünüyoruz. Ertekin. Olumlu buluyoruz. Barışa katkı sunacaktır. Kimsenin kalbini okuyamayacağımıza göre inşallah samimidir. Biz samimi olmasını isteriz. İnsan ölmediği sürece tövbe kapısı her zaman açıktır. Ancak çözümün aleyhine çalışacakları da tarih affetmeyecektir. Güvenlik kuvvetlerimiz olası bir yanlışa karşı da her zaman hazır olacaklardır. terör yüzünden Şanlıurfa,ya yatırım yapmayan iş adamı yok Bize ulaşan böyle bir bilgi yok. Ama yatırımların çökeleceğini ümit ediyoruz 
Esnaf Odalar birliği Başkan vekili Mustafa Arslan
Şanlıurfa Evren Sanayi Sitesi. Koop. Başkanı Şanlıurfa esnaf odalar Birliği Başkan Vekili.  Doğu ve Güneydoğu sanayileşme ve ekonomik olarak gelişme noktasında Şanlıurfa İlimizde bu gelişim ve değişimden ciddi anlamda faydalanılmaktadır. Hele hele Sayın Başbakanımızın, hükümetimizin ve sayın bakanımız Faruk Çelik’in ve Milletvekillerimizin katkılarıyla kalkınmada il olarak altıncı derecede olmamız değişen ve gelişen ilimizde büyük önem arz etmektedir. Tabii ki daha da önemlisi uzun yıllardan bu yana yaşanmış ve yaşanmakta olan bu terör olayları doğu ve güneydoğunun her ne kadar devletimiz ve hükümetimiz, illerimizin gelişmesi noktasında yaklaşık on yıldır büyük çabalar sarf edildi ve büyük bir oranla da amaca ulaşıldı. Ancak bu terör olaylarının çözüm sürecinde inşallah bir an evvel çözüleceğine de inanıyoruz. Çözüm noktasında söylemler ile çabalar ile her insanın üstüne düşen görevi yapması gerektiğine inanıyoruz. Değişen ve gelişen global dünyada Türkiye Cumhuriyeti devleti parlayan bir yıldız olarak bu sorunu çözmek zorunda. Bugünkü İslam coğrafyasına baktığımız zaman nedense çok acılar yaşanmakta bugün dünyanın birçok yerinde problemler yaşanmazken Filistinde, Pakistan’da, Afganiztan’da ve birçok İslam ülkelerinde yaşanmış ve yaşanmakta olan problemlerin çözümünde parlayan yıldız olan Ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin ve Sayın Başbakanımızın ve milletimizin dualarıyla çözüleceğine inanıyoruz. Şanlıurfa ilimizin de ekonomik olarak çok ciddi bir değişim içerisinde ciddi yatırımlar gelmekte ve buda bizi memnun etmektedir. Şehircilik anlamında da sekiz yıl içerisinde çok ciddi değişimler yaşadık.  Eskiden Sanayi alanında mevcut makine ve eşyaların bakımlarını bile yapamaz durumda iken şu anda Gerek Savunma sanayisinde (Tank, Helikopter Füze savaş uçağı vb. üretimi) gerek sanayi makineleri ve teknoloji bakımından ileri seviyede olan makinelerin üretiminde çok büyük bir değişim ve dönüşüm sürecini ülkemize yaşatan, sanayileşen ülkemizin önünü açan sayın başbakanımız R.Tayyip Erdoğan’a ve hükümetimize şahsım ve esnafım adına teşekkür ediyorum. Ayrıca Şehrimizin de gelişim ve değişimi sağlayan Şanlıurfa Belediye Başkanı Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba’ya da ayrıca teşekkür ediyorum. Şanlıurfa ilimiz sanayileşme noktasında önemli mesafeler kat etmekte 1. OSB doluluk oranı %100, 2. OSB çalışmalar devam ediyor doluluk oranı, 3 OSB çalışmaları devam ediyor ilimize Holdingler gelmeye başladı ciddi yatırımlar devam ediyor. Holdinglerin gelmesi noktasında ilimizin huzur kenti oluşu, yöneticilerimizin konulara duyarlı oluşu, Sayın Valimiz Celalettin Güvenç ve Sayın Belediye Başkanımız, Sayın Ticaret Odası Başkanımız Sabri Ertekin’e yatırımcıların gelme noktasında her türlü yardımlarını esirgemeyerek ve ilimize hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum. Ülkemizin önü açık Cenab-ı Allah korusun ve muhafaza etsin. 
Aşiretler, de memnun
Şanlıurfa. nın Arap aşiretlerinden Binyusuf aşiretine mansüp Mahmut sulak barışla ilgili yaptığı açıklama barış kapıya denmişken edilmemesi gerektiğni ve barış üzerinden yorum yapılmamasını barış her şeyden önce gelir yıllardır terörden çaktığımızı Allah bilir binlerce kişi öldü terör yüzünden bu bölgede yatırım yapılmıyor biz aşiretler olarak barışı destekliyoruz barışa karşı çıkanları, da kınıyoruz binlerce evladımız şehit oldu kimin umurunda bizden başka dostumuz yok barış sağlanırsa başta bizim bölgemiz olmak üzere Türkiye huzura kavuşur bizler Arap aşiretleri olarak barışı destekliyoruz bu fırsatı kaçırmamak gerek diye konuştu  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48