Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Sırrın Mahallesi’ne 5.2 Milyon Liralık Yatırım
Dicle Elektrik, sorumluluk bölgesindeki 6 il arasında nüfusu ve buna bağlı enerji tüketimi en yüksek olan Şanlıurfa’daki enerji altyapısını güçlendirmek adına ciddi yatırımlar yapmaya devam ediyor. Kentteki iletim hatlarını yeraltına almayı sürdüren enerji şirketi, aydınlatma, direklerin deplasesi, ek şebeke yapımı ve bakım-onarım çalışmalarını aksatmıyor. Aşırı sıcağa rağmen devam eden çalışmaları Dicle Elektrik Dağıtım Şanlıurfa İl Müdürü Osman Hondu devam eden çalışmaları yerinde inceledi ve Proje Tesis Müdürü Mehmet Kürüm ile birlikte çalışmalara ait son durum hakkında bilgiler aldı.

Enerjinin Kalitesi ve Sürekliliği Artıyor

Dicle Elektrik Dağıtım’ın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) mevzuatları çerçevesinde müşterilerine kesintisiz, kaliteli ve güvenli elektrik vermek için çalıştığına vurgu yapan İl Müdürü Hondu, yapılan çalışmalar ile kentteki enerji kalitesini artacağını belirtti. İl genelinde yapılan yatırımlarla alternatif hat sayısını 3 katına çıkardıklarını kaydeden İl Müdürü Hondu, trafo merkezlerini yenilemeye devam ettiklerini, enerji nakil hatlarını yer altına alarak kapasitelerini artırdıklarını kaydetti.

Dağıtım tesislerinin şebeke kapasitesini yükseltme ve dağıtım hatlarını yenileme ve iyileştirme çalışmalarının sürdüğünü belirten Hondu, “Şanlıurfa’ya yaptığımız yatırımlar artarak devam ediyor. Bu yıl 151 milyon liralık yatırım gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Yıl sonuna kadar bu rakam daha da artabilir. Yapılan yatırım ve bakım çalışmaları sayesinde geçmiş yıllara göre elektrik arıza sayısında kayda değer düşüş olmuştur. Haliliye’ninSırrın mahallesisınırları içerisinde bulunan yerlerde yatırım çalışması kapsamında toplam 20 sokakta havai hatların yer altına alınması ve yeni aydınlatma çalışmalarımızı sürüyor. Söz konusu sokaklara yaklaşık 9 kilometre orta gerilim şebekesi, 11 kilometre alçak gerilim şebekesi, 10 kilometre yeraltı aydınlatma tesisi şebekesi ile 50 adet yeni aydınlatma direği tesis edildi” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48