Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Sıra kemerde
Şanlıurfa İl Emniyet müdürlüğü ‘‘Trafikte Yaşayalım, Yaşatalım’’ projesi kapsamında Ali Şelli Parkı yanında uygulama noktasında sürücülere Emniyet kemeri kullanımı uygulamalı olarak yapıldı.
 
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, ‘‘Trafikte Yaşayalım, Yaşatalım’’ projesi kapsamında, il genelinde emniyet kemeri kullanımını yaygınlaştırmak, ölümlü ve yaralamalı trafik kazası sayısını azaltmak amacıyla "Kask Tamam, Haydi Urfa, Sıra Kemerde" sloganıyla yürüttüğü kampanya çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
 
Daha önce motosiklet sürücülerine kask takma alışkanlığını aşılamak için projeler üreten İl Emniyet Müdürlüğü, şimdilerde ise araç sürücülerini emniyet kemeri takmaya teşvik etmek için çalışmalar yürütüyor. Emniyet kemeri kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla Abide kavşağında uygulama yapan trafik ekipleri, sürücülere emniyet kemerinin önemini anlatmaya çalıştı. Kaldırıma kurulan sistem ile uygulamaya alınan sürücülere emniyet kemerinin takılı olduğu ve takılı olmadığı zamanlarda meydana gelen trafik kazaları gösterildi ve kemerin takılı olduğu zaman yaralanma ve ölüm oranlarının ciddi boyutlarda azaldığı anlatıldı.
 
Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Enver Başar ‘‘Şanlıurfa gibi sıcak bir memlekette halkın vefalı olduğunu kask kullanımında gördük. Şu an halen dikkat edin şehir merkezine yakın yerlerde kask kullanım seviyesi yüzde yetmişlerde. Ortada yılda yaklaşık 10 bin insanın hayatına mal olan ciddi bir mesele var. Dolayısıyla ‘‘Trafikte yaşayalım, yaşatalım’’ projesi, trafikte hayat kurtaracak nitelikte on temel kuralın alışkanlığa dönüştürülmesi ve ölümlerin azaltılması için çok önemli’’ dedi.
 
Uygulamaya giren sürücüler Yüksel Yiğit” Emniyet Müdürlüğü’ne insan hayatı konusunda önem arz eden böyle bir projeyi yürüttükleri için teşekkür ediyorum böyle uygulamalar caydırıcı oluyor daha önce kask kullanmıyordum polislerin sürekli tavsiyeleriyle artık takmaya başladım, şimdi burada uygulamalı emniyet kemeri takma gösteriliyor, kaza anı emniyet kemerli ve emniyet kemersiz gösteriliyor. Emniyet kemerini ne kadar hayati bir kavram olduğunu gördük” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49