Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Sınırın sıfır noktasında ekmek mücadelesi
 Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinin karşısında bulunan ve PYD kontrolündeki Kobani'yi ele geçirmek için saldırılarını sürdüren IŞİD terör örgütü ile PYD güçlerinin çatıştığı sınırda İbrahim Açar isimli sayar çerçi Suriye'den savaştan kaçarak sınıra gelen Suriyelilere at arabası ile sınırın sıfır noktasına satış yapıyor.

İbrahim Açar, mesleği gereği köy köy dolaşarak çerçilik yapıyor. İğneden ipliğe, aynadan cımbıza, boncuktan oyuncağa, astardan kumaşa her türlü nesneyi bir at arabasında köy köy, mahalle mahalle gezip dolaşarak köylünün malı karşılığında takas etmesi ya da para karşılığında satış yapıyor.

Ulaşımın güçlükle yapıldığı dönemlerde kırsal kesimde yaşayanların temel ihtiyaçlarının karşılanmasında büyük öneme sahip olan çerçilik, ulaşımın rahatlaması ve marketlerin köylere kadar yerleşmesiyle önemini kaybetti. Ama eski mesleğine devam edenlerde var bunlardan İbrahim Açar at arabasıyla çerçilik mesleğini devam ettiriyor. Açar, Kobani'de başlayan IŞID zumlundan kaçarak Suruç ilçesinde gelen Kobani halkının ihtiyaçlarının gidermek için sınırın sıfır noktasında satış yapıyor Açar," bana izin verseler Kobani'ye geçerdim orada insanların ihtiyaçlarını görürdüm ama güvenlik görevleri izin vermiyorlar" diye dert yandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49