Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Sinek Timi İş Başında
Şanlıurfa’da havaların ısınmasıyla birlikte sinekle mücadele timi de göreve başladı. Şanlıurfa Belediyesi Çevre ve Temizlik İşleri Müdürlüğü yaz mevsimi öncesinde vatandaşların sinek, sivrisinek ve diğer haşerelerden rahatsız olmamaları için kurduğu 57 kişilik ilaçlama timine start verdi. Şanlıurfa’nın 68 mahallesinde altışarlı gruplar halinde sinekle mücadele eden Şanlıurfa Belediyesi, Topdağı, Dedeosman ve Ekber bölgesindeki mağaralarda hayvancılık yapan yerler için de 3 ayrı tim oluşturdu. İlaçlama firması yetkilileri, sinekle ve haşere ile mücadelede kesin sonuca oluşabilmek için hem ilaç hem de sinekler üzerinde deneyler yapacaklarını belirterek böylelikle sinekle mücadelenin bu yıl daha etkin olmasını sağlayacakları sözünü verdiler. 
HEM İLAÇLA HEM FİZİKSEL MÜCADELE
Sinekle mücadeleyi ilaçlama yaptığı gibi bu yıl ilk kez fiziksel mücadele ile de başlatan Şanlıurfa Belediyesi, bazı bölgelerde karasinek tuzakları kurdu. Fiziksel mücadele’de ilk etapta pilot bölgelerde uygulamaya başlayan Şanlıurfa Belediyesi karasinek tuzaklarının olumlu sonuç vermesiyle de bunu bütün mahallere yaygınlaştıracağını bildirdi.
ÖNCE EĞİTİM SEMİNERİ SONRA İLAÇLAMA
Şanlıurfa Belediyesi Çevre Temizlik İşleri Müdürlüğü ilaçlama ekibini sahaya sürmeden önce bir eğitim semineri de verdi. Yaklaşık bir hafta süren eğitim seminerinde vektörlerle mücadeleyi nasıl yapmaları ve nelere dikkat etmeleri gerektiğini ilaçlama timine anlatan belediye, seminerin sonunda saha çalışmasına başladı.
Şanlıurfa Belediyesi Çevre Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Palalıoğlu ”Zaten arkadaşlarımız seminerlerde bize söz verdiler. Çünkü bu sene hiç birimizin hiçbir bahanesi yok. İnşallah sorunsuz bir sezon geçiririz.”dedi
“İNŞALLAH BU SENE ÇOK DAHA FARKLI OLACAK”
Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba, 9 timden oluşan 57 kişilik ilaçlama ekibini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı ve bu yılın daha önceki yıllardan etkin olmasını istedi.
Fakıbaba şunları söyledi;”Ben arkadaşlarıma evvel Allah inanıyorum. Güveniyorum. Çok müthiş bir mücadele ortaya koyacağınıza inanıyorum. İnşallah bu sene çok daha farklı olacak. Zaten bu bağlamda belediyemiz hiçbir şeyden kaçınmıyor. Teknik olarak eleman olarak Yani ne varsa eğitim olarak da hiçbir sedyen kaçınmıyoruz. Yeter ki halkımız çok rahat bir yaz geçirsin. Urfa halkı bunu hak ediyor. Ben inanıyorum ki siz elinizden gelen çalışmayı ortaya koyacaksınız. Firmamız da gerçekten Türkiye’nin en iyi firmalarından biri. Kendilerine ben teşekkür ediyorum. Müdür arkadaşımız zaten sizlerle her an beraber. İnşallah bu mücadelemizden anlımızın akıyla çıkacağımıza ben şahsen yürekten inanıyorum. Başarılı olacağınıza yürekten inanıyorum.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49