Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Şimdi yer sorunu başladı
Süleyman Şah Türbesi’nin Eşme’deki yeni yeri kaçak çıktı. arazi sahibi Bozan Osman," Haberim olmadan bir baktım arazimin üstünde iş makinesi çalışıyor" dedi.
IŞİD'in kontrolü altındaki bölgede çatışmalar nedeniyle bir süreden bu yana askerlerin nöbet değişimi yapmadığı Türkiye'nin yurt dışındaki tek Türk toprağı Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki Süleyman Şah Türbesi'nde bulunan naaş ve buradaki görevli askerler gece yarısı Türkiye'ye getirildi. Kutsal emanetler de Türkiye'ye getirildi.
Süleyman Şah Türbesi’nin Eşme’deki yeni yerin sahibi ortaya çıktı. Aşağı Eşmeler köyünde   ikamet eden arazinin sahibi ve bu inşaattan haberi olmadığını söyledi. Toprak sahibi Osman "Ben savaş nedeniyle Aşağı Eşmeler'de yaşıyorum bir baktım arazimin üstünde iş makineleri var Süleyman Şah Türbesi yapılacak bende  8 çocuğumla birlikte , Birecik’in Eşmeler Köyünde kalıyorum umarım Türkiye hükümeti beni mağdur etmez ben de türbenin yapılmasını istiyorum "dedi.
Birecik’in Eşmeler Köy muhtarı Suphi Yavuz," Arazinin sahibi Bozan Osman benim akrabadır IŞID'ın saldırması üzerine bizim köye gelip yaşamaya başladı. Bizde Süleyman Şah türbesinin yapılması istiyoruz güzel tesisleri yapılsın buraya Türkiye'nin her kesiminden insan gelip ziyaret etsin bölge halkı da bundan faydalanır" dedi.
Eşmeler köy halkı ise durum karşısında biraz şaşkın, Köy halkı Süleyman Şah türbesinin yapılaması çok istiyor köylerinin gelişmesine sevinen köy halkı, Süleyman Şah Türbesinin burada kurulmasını memnunlukla karşılayan halk türbenin yanında tesislerinde yapılması ve buraya ziyarete gelecek insanların için ulaşın yolların yapılması istediklerini ifade ettiler 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49