Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya

Bu haber kez okundu.

Siluk Halkı: Vatan Sahibi Olduğumuzu Hissettik

Uzun yıllar terör örgütlerinin işgali altında kalması nedeniyle hiçbir hizmet alamayan belde halkı, Türkiye Cumhuriyeti sayesinde kamu hizmetleriyle de tanışmaya başladı. Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinesinde yürütülen faaliyetlerle belde halkı rahat bir nefes alırken, Telabyad Yerel Meclisi tarafından Siluk Belde Belediye Başkanı olarak görevlendirilen Mühendis Süleyman Hüseyin Ahmed, Barış Pınarı Harekatı münasebetiyle Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkür etti. Başkan Süleyman Hüseyin Ahmed, PKK/YPG’nin beldeyi terk etmesinin ardından belediyeyi teslim aldıklarını, 15 personel ve üç araçla belde genelinde temizlik hizmetleri vermeye başladıklarını söyledi. Üzerlerine düşen her görevi yapmaya çalıştıklarını ve şu anda kendilerini gerçekten bir vatan sahibi olarak gördüklerini ifade eden Süleyman Hüseyin Ahmed, PKK/YPG işgali altında iken kendilerini ülkelerinde yabancı olarak hissettiklerini dile getirdi. Türkiye sayesinde yeniden yurtlarına döndüklerini ve memleketlerini yönetmeye başladıklarını kaydeden Süleyman Hüseyin Ahmed, “Vatan sahibi olduğumuzu Türkiye sayesinde öğrendik. Türkiye Cumhuriyeti’ne ve özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Telabyad ilçe merkezinde olduğu gibi beldelerinde de huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla esnaf ve vatandaşlar normal hayata dönmeye başladı. Beldedeki lokantalar, eczaneler, bakkal ve diğer esnaf işletmeleri işyerlerini açıp müşterilerine hizmet vermeye başlarken, terör örgütü işgali nedeniyle uzun yıllardır kullanılmayan kırk yıllık değirmende de taşlar dönmeye başladı. Siluk’ta babadan kalma değirmenlerini Türkiye’den temin ettikleri parçalarla yeniden aktif hale getirdiklerini ve hizmet vermeye başladıklarını ifade eden İbrahim Mahmud da Barış Pınarı Harekatı ile özgürlüklerine kavuştuklarını belirterek Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48