Öne Çıkanlar 1 yaralı Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi urfa haber

Bu haber kez okundu.

“Sigortasız Ev Hanımı Kalmamalı”
Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, aile ekonomisine destek olmak amacıyla El emeği göz nuru dökerek evde ürettikleri ürünleri satan kadınların, sigortalı olma konusunda her hafta Kadın Kültür Merkezlerini ziyaret ederek seminerler düzenliyor.
 
20 günlük kazanç üzerinden prim ödeyerek 30 gün sigortalılık süresi kazanan Ev hanımlarının düşük ücretle sigortalı olmaları için Şanlıurfa SGK İl Müdürlüğü çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Tarafından, Şanlıurfa Belediyesi Eyyüpkent El Sanatları Merkezi ve Topdağı Kadın Destek Merkezinde ev hanımlarının nasıl sigortalı olabileceklerine yönelik seminer düzenledi. Düzenlenen seminerde Ev hanımlarının düşük ücretle sigortalı olmalarına ilişkin seminer, On Bir Nisan Sosyal Güvenlik Merkez Müdür Yardımcısı Ahmet Kulantaş, Genel Sağlık sigortası servis şefi Şükran Şirin, Koordinasyon birim sorumlusu Ali Gündüz, Emeklilik Servis Şefi Yusuf Ersari ve Genel Sağlık Sigortası servisinden Memur Fatma Elsan tarafından verildi. On Bir Nisan Sosyal Güvenlik Merkez Müdür Yardımcısı Ahmet Kulantaş, ev hanımlarına Sigortalı olma fırsatı tanındığına dikkat çekerek, sigortalı olmanın ne kadar önemli olduğu konusunda bilgi verdi. On Bir Nisan Sosyal Güvenlik Merkez Müdür Yardımcısı Ahmet Kulantaş, "Ev Hanımları 20 gün yatırılacak prim ile 30 gün üzerinden sigortalı sayılacak. Böylece prim gün sayılarını dolduran Ev Hanımları emekliliğe hak kazanacak. Evinde, yöresel salça, kurutulmuş dolmalık biber, havlu, örtü, çarşaf, çorap, halı gibi dokuma ürünleri üretenler; nakış işleri ve turistik eşya üreten ve bunları işyeri açmaksızın kermeslerde satanlar yararlanabilecek" dedi. Yasa gereği kadınların bu çalışma ile gelir vergisinden de muaf tutulacağını söyleyen Kulantaş, "İsteğe bağlı kadın sigortalılar, kazanç üzerinden prim ödeyerek bu hakka kavuşacağını ifade etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49