Öne Çıkanlar getirildi Yine Halkın İçinde boks restore mıllı bırlık ve kardeslık

Bu haber kez okundu.

Sığınmacıların çoğunu çocuklar oluşturuyor
 Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine geçerek yaşam mücadelesi veren Suriyeli sığınmacıların çoğunu kadın ve çocuklar oluşturuyor. Erkeklerin büyük bir kısmı ülkelerinde kalarak IŞİD’E karşı savaşıyor.

Suriye’nin Halep kentine bağlı Kobani bölgesinde IŞİD’in bölgeyi ele geçirmek amacıyla saldırıya geçmesi üzerine Kobani halkı Suruç’a sığındı. Suruç ilçesine geçen Kobanililerin büyük bir kısmı ilçede kalırken, bir kısmı da kendi isteğiyle veya devlet eliyle farklı yerlere taşındı.

Suruç’ta hayata tutunmaya çalışan Suriyelilerin büyük bir kısmının çocuklarda oluşması dikkat çekiyor. Erkekler ülkelerinde kalarak cepheye gittiği için sığınmacılar kadın ve çocuklardan oluşuyor. Çocuklar, kendi ülkelerinden uzak olan bölgede çeşitli oyunlar oynayarak ülkelerine olan hasretini dile getiriyor.

Geçici olarak yerleşen Kobanililer, erkeklerin cephede kalması sonucu kadın ve çocuklardan oluştuğunu söyleyerek, kendi ülkelerinin ayakta kalması için erkeklerin Türkiye’ye gelmediğini söyledi. Erkeklerin kendilerini sınıra ulaştırdıktan sonra Kobani’ye geri döndüğünü söyleyen Neriman Ashar, iki oğlu ve eşinin cephede savaştığını anlattı.

Eşi tarafından sınıra getirildiğini söyleyen Ashar, “eşlerimiz bizi sınıra getirip Suruç’a geçmemizi sağladı. Kadın ve çocuklar geçtikten sonra erkekler Kobani’ye geri döndü. Şuan iki oğlum ve eşim orada savaşıyor. Küçük çocuklarımla birlikte burada yaşam mücadelesi veriyorum. Çok zor şartlar altında yaşadığımız için ülkemize geri dönmek istiyoruz” diye konuştu.

Oyun oynayan çocuklar da kendi ülkelerine ait oyunları oynayarak, ülkelerine olan özlemi dile getirmeye çalışıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49