Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Sigara yasağından kimse gelmiyor
 Kapalı mekânlarda sigara içme yasağının getirilmesinden sonra, işlerinin durduğunu söyleyen kıraathane işletmecileri, işsiz kaldıklarını söyledi.

Şanlıurfa’daki kıraathane işletmecileri, işsizliğin had safhaya çıktığını belirterek, kısa zamanda bu işi bırakacaklarını söyledi. Getirilen sigara yasağından sonra kahvehanelere kimsenin uğramadığına dikkat çeken Kıraathane işletmecilerinden İsmail Doğru, “ eskiden işlerimiz iyiydi, gelirimiz bize yetiyordu ama şimdi kıraathaneye kimse uğramıyor, çevredeki esnafların sipariş ettikleri çaylardan kazandığımız parayla ayakta durmaya çalışıyoruz. İçeride sigara içilmediği için insanlar gelip oturmuyor, ancak maç zamanları biraz kalabalık oluyor ama onun dışında işlerimiz iyice durdu. Ne yapacağımızı bilemiyoruz, bu şekilde devam ederse, bu işi bırakmayı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kıraathanelere sigara yasağının getirilmesinden sonra, çalıştırdıkları elemanları da işten çıkarmak zorunda kaldıklarını söyleyen kıraathane işletmecileri, memlekette işsizliğin her geçen gün arttığına vurgu yaparak, kıraathaneler de kapatılırsa işsizlik had safhaya çıkacağını söyledi. Sigara yasağından önce dört işçi çalıştırdığını söyleyen kıraathaneci Kadir Elmas, sigara yasağından sonra işçileri işten çıkardığını söyleyerek, tek başına çalıştığı söyledi. Elmas, şunları kaydetti: “daha önceleri benimle birlikte beş kişi buradan ekmek parası kazanıyordu ama şimdi ise tek başıma çalışıyorum ve kendi ekmek paramı bile güçlükle kazanıyorum. Memlekette her geçen gün işsizlik daha da artıyor, bu şekilde devam ederse bu memleketin hâli ne olur bilemeyiz”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48