Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sosyal medya sırnek sırrın

Bu haber kez okundu.

Sıcaklık Hastaları Yol Refüjlerine Taşıdı
Şanlıurfa’da etkili olan kavurucu sıcaklar vatandaşı bunalttı. Kent merkezinde gölgede termometreler sıcaklığı 37 derece olarak gösterirken Meteoroloji Müdürlüğü 34 olarak açıkladı.
Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama hastanesinin bahçesinde oturacak gölge yer bulamayan hasta ve hasta yakınları kendilerini hemen yan tarafta olan yol refüjünde bulunan ağaçların gölgesine atarak serinlemeye çalışırken, çeşitli projelere, uyarı ve cezalara rağmen çocuklar sulama kanallarında akın etti.
 
TERMOMETRE GÖLGE’DE 37 DERECEYİ GÖSTERDİ
Şanlıurfa’da bulunan Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin bahçesinde bulunan termometre gölgede hava sıcaklığını 37 derece ölçerken Şanlıurfa MeteorolojiMüdürü Yunus Demir hava sıcaklığının resmi olarak 34 derece olduğunu açıkladı. Konu ile ilgili konuşan Meteoroloji Müdürü Yunus Demir; “Yurdumuzun sıcak hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor. Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklığının bu hafta sonundan itibaren artarak önümüzdeki hafta boyunca bölgemizde de hissedilir derecede olmak üzere normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.” Dedi. Sözlerini sürdüren Müdür Demir; “Hava sıcaklıklarının Haziran ayı sonuna kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenildiğinden yüksek sıcaklığa karşı hassas ve kronik hastalığı bulunan yaşlılar ve çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10.00 ila 16.00 saatleri arasında güneşte kalma süresinin en aza indirilmesi ve koruyucu tedbirlerin alınması gerekir. Bu saatler arasında güneşte durmak yerine gölgede durmak gerekir. Ağır işler ve spor yapılmamalı, ince açık renkli ve bol elbiseler giyilmeli, ağır ve yağlı içeceklerden kaçınılmalı ve bol bol su tüketilmelidir.” Şeklinde konuştu.
 
ÇOCUKLAR SULAMA KANALLARINA AKIN ETTİ
Şanlıurfa’da yapılan ‘Kanala değil, Havuza’ projesi, çeşitli uyarı ve cezalara rağmen çocuklar sulama kanlarlına akın etti. Her yıl yaz aylarında birçok can kaybına neden olan sulama kanallarında can kaybının yaşanmaması için kent merkezinde ücretsiz havuzlar açılıp çeşitli projelere yapılırken bazı çocuklar bunlar aldırış etmeden sulama kanallarına girmeyi tercih etti. Aileleri ceza yemesin diye terlikleriyle yüzlerini saklamaya çalışan çocuklar; “Hava çok sıcak, havuz evimize uzak olduğunu için buraya girip yüzüyoruz. Bu sulama kanalına girmeye korkmuyoruz çünkü çoğumuz yüzme biliyor.” Diye konuştular.
 
SICAKLIK HASTALARI YOL REFÜJLERİNE TAŞIDI
Kent merkezinde bulunan Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin bahçesindeki gölgelik alan yetersiz kalınca bazı hastalar ve hasta yakınları kendilerini hastane dışında bulunan yolun orta refüjüne atarak ağaç gölgelerinde serinlemeye çalıştılar. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız vatandaşlar; “Yaz aylarında Şanlıurfa çok sıcak oluyor, dolayısıyla güneşte durmak çok zor oluyor. Hastanede hastamız var yatıyor. İçerisi çok sıcak bahçede de oturacak yer çok ve gölge yok. O yüzden bizde kendimizi yolun ortasında bulunan yeşil alana attık. Yetkililerden ricamız kentimizi yeşillendirsinler. Biz Şanlıurfa’ya alış veriş merkezlerinin yapılmasını istemiyoruz, yeşil alanların yapılmasını istiyoruz. Eski yıkılan 11 Nisan stadyumunun yerine ve Haleplibahçe’ye alış veriş merkezi yapacaklar. Bu alış veriş merkezlerinin yerine parklar ve havuzlar yapabilirler. Büyük aile parklarının yapılmasını istiyoruz.” Şeklinde görüş belirttiler.  
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49