Öne Çıkanlar boks restore getirildi Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık

Bu haber kez okundu.

Sıcak Havada Klima Gaz Dolum Esnafın Yoğun Mesaisi

Kentte Temmuz sıcağından bunalar sürücüler, araç klimalarını çalıştırıyor. Klimanın çalışmaması veya klima gazı bitenler Evren sanayi sitesine giderek kontrol ve bakım yapıyor. Hava sıcaklıklarında son günlerde görülen yükseliş araç klimalarına duyulan ihtiyacı artırırken, bu cihazların tamir ve bakımını yapan Oto esnafında yoğunluğa neden oldu.

Evren Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren oto esnafın yaptığı açıklamada, son günlerde havaların ısınmasıyla bakıma veya tamire gelen sürücü sayısında artış olduğunu söyledi.

Oto Esnafı, "Her yıl bakım yapılırsa daha iyi olur. Çünkü kışları klima çok kullanılmadığı, yani devir daim olmadığı için içindeki gaz havaya dönüşüyor. Havaya dönüştüğü zaman içinde gaz gözüküyor ama randıman alınamıyor. Soğukluk kalitesi gidiyor. Son günlerde randevu talepleri çok fazla. Klimaları az soğutan ya da hiç soğutmayan araç sürücüleri oto esnafına akın edince fazla yoğunluk oluşuyor. Bazı araç sürücülerimiz sırf fazla yakıt harcamasın diye klimalarını çalıştırmıyorlar. Aslında bu kesinlikle doğru değil. Örneğin araç klimasını çalıştırmayıp, araç camlarını sonuna kadar açanlar var. Araç camlarını açmak hem aracın hızlı gitmesini engelliyor, hem de Allah korusun yüz felçlerine bile yol açabiliyor. Oysa araç camlarını kapatıp, klimaları normal şekilde açmak aracı hem serin tutar, hem de şoförün dikkatinin dağılmamasına yol açar. Araç serinledikten sonra klima kapatılabilir. Fakat klimayı hiç açmamak ve sırf yakıt gider diye kullanmamak kesinlikle yanlış bir davranıştır" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49