Öne Çıkanlar 1 yaralı Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi urfa haber

Bu haber kez okundu.

Sıcak Havada Dikkatli Olun!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en sıcak illeri arasında yer alan, Şanlıurfa'da vatandaşlar yeşil alanlarda serinlemeye çalışıyor. Hava sıcaklığının 40 derecenin üzerinde seyrettiği bölgede, Sıcak havadan bunalan vatandaşlar klimalı mekânlarda oturmayı tercih ederken, bazı kişilerde park ve bahçelerdeki gölgelik alanlarda serinlemeyi tercih ediyor. Sıcak havaların meydana getirebileceği rahatsızlıklar konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar, hava sıcaklarına karşı yaşlı, çocuk ve kronik hastalığı olanların daha dikkatli olması tavsiyesinde bulundular.

Güneşin tepede olduğu saatlerde dışarı çıkılmaması tavsiyesinde bulunan Uzmanlar , sıvı tüketiminin artırılması gerektiğini belirtti.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla beraber sıcağa bağlı bir takım problemlerle karşı karşıya kalındığını dile getiren Uzmanlar, “Özellikle küçük yaş grubundaki çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalıkları olan hastalar başta olmak üzere hepimizi etkileyebilecek sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Bu sağlık sorunlarından karşı karşıya kaldığımız; sıcağa bağlı tansiyon düşmesi, sıvı kayıplarına bağlı baş dönmeleri, buna bağlı kas ağrıları ve çarpıntı, özellikle yaşlılar ile kronik hastalığı olanlarda kalp krizi riski gibi herkesin karşılaştığı risklerle karşı karşıya kalıyoruz. Bu risklerden korunmak içi öncelikle havanın çok sıcak olduğu zamanlarda dışarı çıkılmamasını öneriyoruz. Eğer dışarı çıkmak gerekiyorsa en kısa zamanda işimize gideceksek iş yerimize gitmeliyiz. Yani sıcaktan uzaklaşmamızı öneriyoruz. Saat 11.00 ile 15.00 arası dışarı çıkılmamasını tavsiye ediyoruz. Özellikle yaşlılar, kronik hastalığı olan hastalar ve 5-6 yaş arası çocukların mümkün oldukça hava sıcakken dışarı çıkmamalarını öneriyoruz. Bunun yanında bol sıvı tüketilmesi, eğer açık alanlarda çalışılıyorsa çalışmaya ara verilmesi, sıvı tüketiminin ihmal edilmemesi, dinlenmeye zaman ayrılması çok önemli. Bu gibi tedbirler alınırsa daha az sorunlarla karşı karşıya kalırız.” diye konuştular

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49