Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

Sıcak En Çok Onları Etkiliyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi genelini etkisi altına alan sıcak hava, Şanlıurfa'da 45 dereceye olarak ölçüldü. Nemle birlikte etkili olan yüksek sıcaklık nedeniyle birçok vatandaş dışarı çıkmamayı tercih ederken, Harran ovasında 50 derece sıcaklıkta yapılan dane, mısır sulaması hissedildiği derece 100'ü buluyor.

Şanlıurfa'da son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı yaşamı etkiliyor. Kimi vatandaşlar, park ve bahçe gibi alanlarda vakit geçirirken çocuklar ise süs havuzlarında sıcağa aldırmadan eğleniyor. Özellikle Kırsal alanlarda yaşayan çocuklar ise boğulma tehlikesine rağmen serinlemek için sulama kanallarını tercih ediyor.

GAP ile sulama imkanlarına kavuşan ve bu sayede birçok tarım ürününün yetişmeye başladığı Şanlıurfa'da tarım işçileri ise kavurucu güneşin altında tarlada işlerini yürütüyor.

Harran ovasında 45 derece olan sıcaklık pamuk sulama sıcaklığıyla birlikte 100 dereceye bulduğu belirtildi. Kavurucu sıcaklardan en fazla etkilenenler ise sıcak güneşin altında pamuk sulaması yapan çiftçiler.

Ovada kavurucu sıcaklarla birlikte toprağın ve suyun sıcaklığı birleşince, sulama yapanlar adeta bunalıyor. Gün boyu sulama yapmalarından dolayı zorlanan çiftçiler, ürünlerin yetişmesi için bu sıcaklara katlandıklarını dile getirdiler. Ağustos'ta pamuk en az iki kez sulanması gerektiğini, sulanmaması halinde ürünlerin darbe yiyeceği ve bu kadar çabanın hiçbir işe yaramayacağına bu sebepten dolayı kavurucu sıcaklara katlandıklarını belirtiler çiftiler inşallah iyi bir verim alıp ta bu sıcaklarda kaldıklarına değer diye ifade ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49